Latvijas amatierteātru iestudējumu skatē saņemta balva par formas oriģinalitāti

iesūtīts: 2024.05.22 11:54
Apsveicam Lubānas lietišķā teātra grupu ar sasniegumu Latvijas amatierteātru iestudējumu skatē. Grupa iekļuva skates finālā un ar izrādi PIEAUGŠANA ir starp 3 visaugstāk novērtētajām izrādēm.

18. un 19. maijā Mālpils Kultūras centrā, Siguldas novadā, norisinājās Latvijas amatierteātru iestudējumu skates fināls, kurā tika noskaidrota žūrijas vērtējumā labākā izrāde 2023. gadā un noteikti laureāti citās kategorijās. 

Gada izrādes titulu ieguva Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris ar iestudējumu "Jūtu tektonika", labākais komēdijas iestudējums – Līksnas pagasta Kultūras nama amatierteātrim “Maskas” ar izrādi “Godsymta lopsu medeibys” un Lubānas lietišķā teātra grupai balva kategorijā – formas oriģinalitāte.

Žūrijas pārstāvis - teātra kritiķis, laikraksta "Diena" žurnālists Atis Rozentāls par izrādi: "Jāņa Baloža projekts Lubānā ir nozīmīgs ar to, ka parāda, kā var attīstīties kopienu teātra princips arī citviet Latvijā."

Paldies režisoram Jānim Balodim, Ilzei Krauklei, Valdim Grozam, Tīnai Krauklei, Valdemāram Lācim, Dacei Rudzītei, Samantai Zviedrei! Lepojamies!

Informāciju iesūtīja: Ligita Pētersone, Informatīvā izdevuma “Lubānas Ziņas” redaktore  

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums