.

Madonas pilsētas svētki 2024

iesūtīts: 2024.05.08 15:28
Šogad 7. jūnijā Madonas pilsētai aprit 98 gadi, tāpēc aicinām uz muzikāliem, gardiem, jautriem un krāšņiem svētkiem ar vairāku populāro grupu piedalīšanos.

7. jūnijā plkst. 19.00 mūs priecēs svētku koncerts "Mana dona - Madona" ar Madonas novada kultūras centra amatierkolektīvu piedalīšanos. Īpašais koncerta viesis - madonietis, operdziedātājs Jānis Apeinis. Pa dienu, jau  no plkst. 11.00, norisināsies vairākas izzinošas un izklaidējošas aktivitātes Madonas novada bibliotēkā par tēmu, kā dzīvot, radīt un darīt zaļi, bet bērni plkst. 14.00 tiks iepriecināti ar koncertizrādi “Čučumuiža”. Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā svētku dienās no 7. - 9. jūnijam visas izstādes aplūkojamas bez maksas, kā arī 7. jūnijā plkst. 17.00 gaidāma īpašas izstādes “Madonas fotogrāfu acīm” atklāšana. Priežu kalna āra basketbola laukumos aizritēs spraigi 3x3 basketbola mači.

Taču 8. jūnijā jau no plkst. 10.00 rītā, visas dienas garumā, bērniem un jauniešiem paredzētas aktivitātes Priežu kalnā, bet Valmieras ielās kā ik gadu no plkst. 9.00-14.00 norisināsies svētku tirdziņš ar vietējo amatnieku un mājražotāju darinājumiem, gardumiem un labumiem.

Par tradīciju nu jau kļuvušas svaru stieņa spiešanas guļus sacensības kafejnīcas “Rudzons” iekšpagalmā, tās sāksies plkst. 11.00, bet “Ģimeņu centrs TuTi” šogad piedāvā satikties un iepazīties ar  Madonas novadā dzīvojošo ukraiņu ģimenēm, no plkst. 16.00-18.00 paredzētas spēles un aktivitātes bērniem.

Bagātīgākā svētku programma plānota Saieta laukumā, kurā visas dienas garumā jau no plkst. 10.00 darbosies tūrisma informācijas telts, savukārt, par nozīmīgo un aktuālo ar novadam raksturīgām personībām - kultūras un sporta dzīves veidotājiem, izciliem novadniekiem, kurus pazīst arī citviet Latvijā, gaidāmas aizraujošas tiešraides intervijas, kas norisināsies un būs ne tikai dzirdamas, bet arī skatāmas pie Radio SWH mobilās studijas laikā  no  plkst. 14.00 - 18.00.

No plkst. 11.00 līdz pat svētku izskaņai un balles beigām vēderus palutināt būs iespējams Street Food festivālā, kura zonā laikā no plkst. 15.00-18.00 visus gardēžus un skatītājus izklaidēs sekojoši skatuves mākslinieki – kapela “Hāgenskalna muzikanti”, sitaminstrumentu trio Brāļu Grīnbergu priekšnesumi un arī vairākas Stand-up izrādes.

Par jautru un izklaidējošu saturu no plkst. 11.00 gādās spēles "Es mīlu Tevi, Mana Madona" komandas. Savukārt, uz “Ķēķa āķa” aizraujošām, erudītām un izziņas bagātām sarunām plkst. 12.30 aicinās Madonas puses saimnieces no populārā TV šova "Latvju saimnieces" Antra Gotlaufa un Silvija Čurkste. Laikā no 13.00-15.00 lielo skatuvi piepildīs amatierkolektīvu sveicieni un apsveikumi Madonai. 

No plkst. 19.00 Saieta laukumā sāksies svētku vakara koncerti. Šogad pilsētas jubilejas reizē uzstāsies un ikvienu dejās iekustinās Katrīna Gupalo ar grupu, Jānis Stībelis ar grupu, kā arī grupas - Astro'n'out, Bermudu divstūris, Dzelzs Vilks un vienmēr lustīgais DJ Jānis Balodis.


Svētku laikā gaidāmi arī vairāki satiksmes ierobežojumi, ar tiem iepazīties aicinām interaktīvajā kartē - ŠEIT.

Ieeja visos pilsētas svētku pasākumos - bez maksas.

Sekojiet līdzi jaunākajai informācijai!

Svētku laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana. Ieraksti var tikt publiskoti ar mērķi sekmēt kultūras vērtību saglabāšanu un Madonas novada atpazīstamību.


Radīsim, līdzdarbosimies un svinēsim šos svētkus visi kopā! 


Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa
Madonas novada kultūras centra
komunikācijas un klientu apkalpošanas speciāliste
tālr. +371 26395710
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums