Liezēres amatierteātris LiNaTe iegūst skatītāju un žūrijas atzinību teātru festivālā “LAIPA” Sanfrancisko

iesūtīts: 2023.10.30 15:42
No 26. līdz 29. oktobrim Sanfrancisko, Kalifornijā norisinājās 9. latviešu diasporas amatierteātru festivāls “LAIPA”, kurā piedalījās 10 amatierteātri no 8 valstīm - Anglijas, ASV, Beļģijas, Islandes, Latvijas, Norvēģijas, Vācijas un Zviedrijas.

Festivāls iesākās ceturtdienas, 26. oktobra vakarā, kad visi dalībnieki satikās mēģinājumos un sadziedāšanās vakarā kopā ar folkloras kopu Rudzurika.

Piektdien, 27. oktobrī bija festivāla “LAIPA” oficiālā atklāšana. Tālāk divas dienas turpinājās visu dalībnieku izrādes, ko varēja vērot ikviens interesents – gan festivāla dalībnieki, gan latvieši, kuri tajās dienās atradās Sanfrancisko. Izrādes vērtēja pieaicinātie eksperti - kultūras žurnālists un teātra kritiķis, amatierteātru skates “Gada izrāde” žūrijas pārstāvis reģionu skatēs Atis Rozentāls un Latvijas Radio žurnāliste Ingvilda Strautmane.

Paralēli izrāžu maratonam notika meistarklases, ko vadīja teātra nozares eksperti no Latvijas – aktrise un meistarklašu vadītāja Jana Herbsta, aktieris un režisors Jurģis Spulenieks un aktieris, kustību mākslinieks, režisors un animators Dzintars Krūmiņš.

Liezēres amatierteātris “LiNaTe” uz Ziemeļkalifornijas Latviešu Luterāņu draudzes nama skatuves kāpa 28.oktobrī, sestdien plkst 9.00 no rīta. Liezērieši spēlēja Edvarda Vulfa komēdiju “Tapiņa atgriešana”.

“LAIPAs”  pēdējā dienā teātri devās ekskursijā ‐ bija iespēja iepazīt Sanfrancisko pilsētu un Kalifornijas līča skaistās dabas ainavas. Festivāls noslēdzās ar tematisku Helovīna ballīti un apbalvošanu. Sasummējot skatītāju balsis un žūrijas vērtējumu par labāko izrādi tika atzīta Liezēres amatierteātra spēlētā komēdija “Tapiņa atgriešana”. “LiNaTe” tika arī pie dažādām tematiskām nominācijām, čiekuru balvām un lauru lapu vainagiem.

Liezēres teātrim šī bija pirmā pieredze piedaloties festivālā ārpus Latvijas robežām, tāpēc pavadītais laiks Sanfrancisko ir lielisks piedzīvojums un jaunas pieredzes gūšana! “LiNaTes” kolektīvs saka lielu paldies visiem, kuri palīdzēja, lai teātra sapnis par braucienu uz Sanfrancisko kļūtu par īstenību.


Liezēres kultūras nama vadītāja 
Lelde Pieta


‌Plašāka preses relīze šeit>>
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums