Aicinām stāstīt savu Dziesmusvētku stāstu

iesūtīts: 2022.10.28 10:50
Nākamgad Dziesmusvētku tradīcija svinēs 150. jubileju. Ja tā padomā, tas ir milzīgs skaitlis priekš nemateriāla mantojuma un kultūras tradīcijas. Šī paaudzēs pārmantotā kopdziedāšanas tradīcija un koru kustība sevī nes daudz stāstus, caur kuriem nākamie Dziesmusvētku dalībnieki var pasmelt spēku un iedvesmu.
Tāpēc aicinām ikvienu Dziesmusvētku dalībnieku dalīties šajos stāstos, pārdomājot to, kāpēc piedalos Dziesmusvētkos? Ko man nozīmē Dziesmusvētki? Grūtības, ar kurām jāsaskaras, gatavojoties un esot Dziesmusvētkos. Kāds ir mans emocionālākais notikums Dziesmusvētkos. Mans novēlējums nākamajiem Dziesmusvētku dalībniekiem. Šie var būt daži atslēgas vārdi, kas palīdzētu atraisīt pārdomas par piedzīvoto Dziesmusvētku laikā.

Ja Jums pūrā ir kāds stāsts par Dziesmusvētkiem vai Jūs vēlaties ieklausīties šajos kultūras piedzīvojumos, aicinām Jūs uz pasākumu “Dziesmusvētkiem -150. Atmiņu vakars” Haralda Medņa Dziesmusvētku skolā (Praulienas pagasts, Dzintari) 3. novembrī plkst.17:30. Šoreiz pasākums būs Latvijas valsts svētku noskaņās, ar nelielu atsauci uz Pirmajiem Vispārējiem Dziesmu svētkiem (1873. gadā).

Viens no Dziesmusvētku galvenajiem uzdevumiem ir uzturēt nācijas garīgo vienotību, ko akcentē arī mūsu novadnieks un ilggadējais virsdiriģents Haralds Mednis: „Kad mēs kopā dziedam, esam pavisam citādi – mēs uzticamies savam blakus dziedātājam. Mēs kopā cīnāmies par vienu un to pašu ideju. Dziesma ir liels spēks, bez tās nevar iztikt ne tauta, ne laikmeti – tā ir cilvēka labākā daļa.” Tāpēc jo īpaši svarīgi šajos laikos, kad kopīgi pārvaram dažādas grūtības – pandēmiju, karu Ukrainā un finansiālo krīzi, ir svarīgi tverties pie saknēm – garīgajām un kultūras tradīcijām. 


Foto: oktobrī notika pirmais Atmiņu vakars, kurā kordziedātāji dalījās ar saviem stāstiem par Dziesmusvētkos piedzīvoto (Elīna Krupko).


Informāciju sagatavoja: Santa Jaujeniece

H.Medņa Dziesmusvētku skolas vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums