PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Augusta mēnesī Cesvaines pili piepildīs daudzveidīgas mūzikas skaņas

iesūtīts: 2022.08.09 16:36

12. augustā plkst. 17.00 uz satikšanos mūzikā aicina jauno mūziķu nometnes PLUS dalībnieki. Latvijas mūzikas skolu audzēkņu radošā nometne PLUS, ko jau divdesmit otro reizi rīko biedrība Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris, šogad no 7. līdz 13. augustam notiks Cesvaines vidusskolā. PLUS nometne savā pastāvēšanas laikā ir notikusi visos Latvijas novados, katrā vietā atstājot arī skanīgus veltījumus - nelielus koncertus vietējiem ļaudīm. Šajā koncertā jaunie mūziķi dos muzikālu ieskatu seno laiku balles dejās un noskaņās. Koncerta īpašā viešņa būs ģitāriste un māksliniece Vita Krūmiņa.

20. augustā plkst. 18.00 aicinām uz franču komponista un pianista Andija Emlēra (Andy Emler) solo koncertu “My own Ravel”. Koncerts izskanēs pianista jaunās koncerttūres Latvijā ietvaros. Mākslinieks ielūdz mūs gremdēties savā veltījumā Morisa Ravēla daiļradei. Ar šo programmu Endijs apliecina mīlestību 20. gadsimta sākuma komponistiem, ļaujot simts gadus vēlāk baudīt šo brīnišķīgo mūziku jau mūsdienīgā interpretācijā. Izvēlētais nosaukums “Mans Ravēls” nešaubīgi modinās interesi visos mūzikas mīļotājos.

Emlērs ir mūziķis, kuru vienmēr ir saistījuši19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma komponisti un viņu daiļrade. Franču komponists Moriss Ravēls (Maurice Ravel) ir viens no tiem, kurus pianists ir klausījies visvairāk, viens no tiem, kura mūzika atmiņā palikusi īpaši spilgti, un tas, kurš iedvesmojis radīt mūziku arī pašam.

27. augustā plkst. 19.00 Cesvaines pils Ziemeļu terasi piepildīs atmosfēra, kas mūs aizvilinās elektroniskās mūzikas skaņu pasaulē. Franču saksofonists, multiinstrumentālists un komponists Freds Ormēns /Fred Hormain/ ar mūziku no sava jaunākā albuma ”Spiritualité” un latviešu saksofoniste un vijolniece Ilze Lejiņa, kura ar savu pieredzi akadēmiskajā un folk mūzikā ir vērtīgs pienesums Freda orģinālmūzikai, radīs dzīvu mūzikas performanci. Dažādi saksofoni, elektriskā vijole, kokle, balss, elektronika un daudzi citi instrumenti dueta mūziķu izpildījumā radīs aizraujošu un neparastu skanējumu.

Franču mūziķis Freds Ormēns muzikālo profesionalitāti krājis, piedaloties daudzos projektos džeza, salsas, elektro un funk stilā. Ilzi Lejiņu, savukārt, zinām kā vienu no pirmajām populārajām latviešu saksofonistēm Latvijā. Pabeigusi Madonas mūzikas skolu, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas koledžu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Ilze sevi pilnveidoja studijās Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā un Nacionālajā mūzikas konservatorijā Montroijā Francijā.


Apvieno savu Cesvaines pils apmeklējumu augusta mēnesī ar muzikālu piedzīvojumu!


Informāciju sagatavoja: Linda Bakmane

Cesvaines pils vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums