Cesvaines svētki 2022

iesūtīts: 2022.07.11 08:20
Jau divpadsmit gadu garumā par spīti dažādiem lokāliem un globāliem notikumiem esam organizējuši skaistus Cesvaines svētkus. Un šis gads nav izņēmums – svētki būs!

Kā ierasts svētkos pulcējamies pēdējā jūlija sestdienā, un tas nav nejauši izvēlēts datums. Svētku nedēļas svētdienā vienos no lielākajiem lauku kapiem Latvijā - Ķinderu kapos notiek kapusvētki, kas pulcē vairāku paaudžu esošos un bijušos cesvainiešus. Šogad svētkus svinēsim visu nedēļas nogali - 29., 30., 31. jūlijā.

Neizpaliks ikgadējās tradicionālās norises - ieskaņu koncerti, sporta sacensības, daudzveidīga koncertprogramma gan lieliem, gan maziem cesvainiešiem, mūsu seniem draugiem un viesiem. Organizējot svētkus un plānojot to programmu, tiek domāts par visiem, kuriem sirdij tuva Cesvaine. Sev interesējošu aktivitāti vai norisi varēs izvēlēties ikviens svētku apmeklētājs.  

Tradicionāli svētku iesākums būs jau astoņos sestdienas rītā – Cesvaines pūtēju orķestris ieskandinās svētkus pilsētas ielās, kam sekos muzikāli, teatrāli izzinoši un izklaidējoši notikumi. Savukārt 31. jūlijā svētkus noslēgsim ar teātra izrādi Kraukļu skolā, kas arī ir viena no tradicionālajām svētku norišu vietām. 

Informāciju iesūtīja:

 Cesvaines kultūras nama vadītāja Kristīne Aumele 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums