Broņislavas Martuževas Likteņgaitu klades atvēršanas svētki Lubānā

iesūtīts: 2022.04.04 09:34
Dzejnieces 98. dzimšanas dienā 8. aprīlī Lubānas pilsētas klubā plkst. 19:00. 2020. gadā ar Latgales kultūras programmas atbalstu muzikālā grupa “Baltie lāči” (redaktore Baiba Baltace Saukāne) izdeva grāmatu “Broņislavas Martuževas likteņgaitu klade”. Tas bija pandēmijas laiks, tāpēc tādus īstus Likteņgaitu klades atvēršanas svētkus svinēt nesanāca. Tirāža tika izplatīta Latgales novada skolās un bibliotēkās, tagad “Baltie lāči” izdod papildus tirāžu un pasākuma laikā klade būs nopērkama.

Broņislavas Martuževas (1924. – 2012.) dzīvesstāsta un radošās biogrāfijas daudzinājums nes sevī jaudīgus impulsus labākai Latvijas vēstures izpratnei gadsimta garumā un iedvesmu nākamības virzībai. Kaut arī šī Likteņgaitu klade var lieliski noderēt jebkura vecuma auditorijai, viens no mērķiem bija radīt skolās mācību procesā pielietojamu materiālu  labākai notikumu izpratnei Latvijā 20. gadsimtā, tā savij arī dažādus mācību priekšmetus – vēsturi, kultūrvēsturi, literatūru un mūziku. Grāmatas 5 nodaļās hronoloģiskā secībā vēstīts par pieciem Broņislavas Martuževas dzīves posmiem, katrā no nodaļām ir 4 daļas: vēsturiskais konteksts (autors Kaspars Strods), likteņgaitas (autore Anna Egliena), dzeja rokrakstā un mūzika (nošu salikumā). 

Atbilstoši Likteņgaitu klades saturam svētku programmu 5 daļās ar dzeju un dziesmām veido Bērzpils vidusskolas un Lubānas vidusskolas skolēni, to papildina Bērzpils folkloras kopa “Saivenis”, Lubānas jauktais vokālais ansamblis “Naktsputni” un grupa “Baltie lāči”.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

 


Informāciju ievietoja: 
‌Madonas novada pašvaldības
‌vecākais speciālists kultūras jomā
‌Aigars Noviks
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums