PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Radošo darbu konkurss “Radi teiku par Madonu”

iesūtīts: 2021.11.04 14:26
Madona ir jauna pilsēta, kura nav apvīta ar daudzām teikām un nostāstiem. Lai radītu stāstus par pilsētu, kuri varētu kļūt par leģendām un teiksmām nākotnē, Madikas aicina tos radīt pašiem, vai dalīties stāstos, kas ir notikuši patiesībā un ir leģendu vērti. No 5.novembra līdz 2021. gada 12. decembrim bērniem un jauniešiem no 1.-12. klasei un arī pieaugušajiem no visa Madonas novada ir iespējams sūtīt darbus uz Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju(MNMM), lai piedalītos konkursā un laimētu dāvanu kartes.

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā mītošais Madikas ir izkāpis no grāmatiņas, un aicina visus, kam patīk radoši izpausties, iesaistīties savas pilsētas nostāstu fiksēšanā. Konkursa mērķis ir paplašināt bērnu, jauniešu un pieaugušo zināšanas par Madonas pilsētas vēstures veidošanu. Veicināt bērnu, jauniešu un pieaugušo interesi par radošumu un rosināt radošo domāšanu kā arī atbalstīt tās pašizpausmes. Katrs var kļūt par nostāstu veidotāju, vai reālu notikumu iemūžinātāju. To var darīt -zīmējot, veidojot animāciju vai rakstot eseju.

Darbus jāiesniedz elektroniski sūtot uz muzeja elektronisko pastu.  

Ar konkursa nolikumu un pieteikuma anketu var iepazīties muzeja mājas lapā www.madonasmuzejs.lv, Madonas mājas lapā www.madona.lv vai muzeja Facebook profilā, meklējot norādi “Radi teiku par Madonu”.

Darbu iesniegšana no 2021. gada 5.novembra līdz 12. decembrim. Ja izvēlies zīmēt, tad darbi jāiesniedz skenētā vai fotografētā formātā, animācijas darbi video formātā un esejas dokumentu formātā, nosūtot tos uz e-pastu izstazuzales@madona.lv, ar norādi Konkursam “Radi teiku par Madonu”.

Darbus komisija izvērtēs laika posmā no 12.decembra līdz 14.decembrim un rezultāti tiks paziņoti līdz 15. decembrim, publicējot uzvarētāju vārdus MNMM mājaslapā un Madonas novada pašvaldības mājas lapā. Darbos tiks vērtēts radošums, oriģinalitāte, kompozīcija un stāsta noformējums. Visi konkursam iesniegtie vizuālie darbi, tiks iekļauti virtuālā izstādē, kura būs skatāma MNMM mājaslapā un Madonas pašvaldības mājaslapā un klātienē muzeja izstāžu zālēs, ja to pieļaus epidemioloģiskā situācija valstī  no 15. decembra līdz 2021. gada 15. janvārim. Sīkāku informāciju par konkursu var saņemt pie mākslas nodaļas vadītājas Elīnas Krupko (tālr. 27637785, e-pasts: elina.krupko@madona.lv).

Lai veicas un iztēle uzbur viskošākos nostāstus un tēlus uz papīra un Tavā darbā! 

Informāciju sagatavoja Elīna Krupko

MNMM mākslas nodaļas vadītāja

 Konkursa nolikums
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums