PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Rakstniecei Kelīnai Klānai-90

iesūtīts: 2021.08.09 10:12
2.augusta pievakarē Degumnieku tautas namā noritēja ilgi gaidīts svētku pasākums-četru grāmatu autores Kelīnas Klānas 90.jubilejas reize. Šodienas epidemioloģiskās situācijas dēļ, iespējams, tā bija klusāka un ar mazāku sanākušo viesu skaitu. Tomēr tas nekādi nemazināja pasākuma nozīmību.

90. dzimšanas dienas svinības noritēja sirsnīgā un dvēseli pacilājošā gaisotnē. Skanēja vokālā ansambļa "Harmonija " meiteņu balsis ar  "dziesmumāti " Inetu Strodi pie mūzikas instrumenta. Tika teiktas Ošupes pagasta vadības, Kelīnas bijušo darbabiedru, kādreizējo skolnieku, Madonas bibliotēkas darbinieku, draugu apsveikuma runas līdz ar košu ziedu klēpjiem pie jubilāres kājām. Vakara gaitā neiztrūka arī jautru, pat ugunīgu deju Bokānu viesmākslinieces Dzidras Bruzgules izpildījumā.    

Šo visu raibo svētku reizes izdarību karuseli tomēr kopā turēja kas  visus sanākušos vienojošs, proti, pašas jubilāres reiz rakstītas, dzīves atziņām pilnas, rindiņas no grāmatas " Maizīte un zvaigznīte ". Svētku dalībnieki varēja noklausīties Ilzes Melngailes un Valentīnas Kruškas dziļi izjustajos lasījumos no mazās Elīnītes bērnības stāstu lappusēm. Svētki nāk un aiziet. Beidzas līdzi  tiem  nākošais domu un darbu ņudzeklis. Kas paliek pēc tam? Tāpat kā kādreiz mazajai, bet tagad sirmajai Elīnai, lai mums visiem kā mūžīga vērtība paliek tiekšanās pēc savas Zvaigznes. Katram tā gan būs sava, bet ilgošanās pēc tās lai ir piederoša un kopīga visiem ļaudīm. Tā iekrāso ikdienas dzīvi neparastā-ilgu krāsā.

 Dace Koļesņikova



Informāciju iesūtīja: Ilze Melgaile

‌Ievietoja: A.Noviks
 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums