PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Divi raidījumi “Ielas garumā” - Madonā! Otrais - 8. maijā.

iesūtīts: 2021.04.21 19:16
Madona – pilsēta, kas šogad svinēs 95 gadus kopš ieguvusi pilsētas tiesības. Samērā jauna, ja salīdzinām ar vecākām pilsētām Latvijā. Bet tādēļ ne mazāk interesanta.

Ikviens madonietis zina, ka, lai nokļūtu no viena pilsētas gala uz otru, jāiet kalnā augšā vai lejā, pilsētas reljefs ir gana skaists un tajā pat laikā noteikti sagādājis ne mazums raižu inženieriem un arhitektiem. Varam būt priecīgi, ka blakus dažāda veida celtnēm ir zaļā zona ar strūklaku un Mīlestības graviņu vai Priežu kalniņu. Un ar Madonas ielu un dažādu ēku vēsturiskajiem un arī dažādajiem stāstiem esam pievilcīgi arī pilsētas viesiem.

Aprīļa sākumā, iespējams, madonieši pamanīja, ka pa pilsētas ielām iet pāris cilvēki un ne tikai pēta apkārtni un savā starpā sarunājas, bet arī filmē. Un tā arī bija, jo pilsētu iepazīt un izzināt devās LTV raidījuma “Ielas garumā” komanda ar raidījuma vadītāju Lilitu Eglīti.

Trīs dienu garumā raidījuma vadītāja Lilita Eglīte kopā ar radošo komandu veidoja sižetus par Madonas ielām un šo ielu stāstiem, izstaigājot Rīgas un Saules ielu, Raiņa, Poruka un Blaumaņa ielas, Skolas ielu un Mīlestības graviņu.  Jau šajā nedēļas nogalē – 24. aprīlī LTV1 kanālā plkst. 17:30 būs skatāma raidījuma pirmā daļa, kurā Lilita Eglīte kopā ar madoniešiem iepazīst Rīgas un Saules ielu. Savukārt, 8. maijā būs otrā daļa, kurā paskatīsimies uz Blaumaņa, Skolas, Raiņa ielām, uz bijušo Biržu muižas apbūvi un Mīlestības graviņu.


1. raidījums. RĪGAS UN SAULES IELAS. 24.04.2021.

2.raidījums. SKOLAS UN RAIŅA IELAS. KRIŠJĀŅA VALDEMĀRA BULVĀRIS. 08.05.2021.


Zane Grīnvalde

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja

Izglītojošā darba nodaļas vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums