.

Iespēja pieteikties jauniešu Saeimai

iesūtīts: 2024.03.01 13:30
Parlaments aicina jauniešus piedalīties projektā "Jauniešu Saeima", kas norisināsies jau vienpadsmito reizi. Tā ir iespēja jauniešiem mācīties pamatot savas idejas, publiski uzstāties, meklēt kompromisus un atrast jaunus domubiedrus.

Lai kļūtu par 11. Jauniešu Saeimas deputātu, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tiek aicināti pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās tīmekļvietnē – vēlēšanu platformā - www.jauniesusaeima.lv.
Atzīmējot 20 gadus, kopš Latvija ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, 11. Jauniešu Saeimas vadmotīvs ir nākotnē vērsts - “Latvija pēc 20 gadiem”. Pēc 20 gadiem šodienas jaunieši būs mūsu valsts vadībā. Kā šodien pieņemtie lēmumi, izglītības sistēma, ieguldījums valsts drošībā un citi apstākļi ietekmēs to, kādā Latvijā mēs dzīvosim 2044. gadā?
Projekta dalībnieki aicināti iesniegt idejas un sacensties par iespēju no Saeimas tribīnes uzrunāt vienaudžus par sev aktuāliem jautājumiem, veidojot jauniešu valstiskuma apziņu un sniedzot savu ieguldījumu Latvijas attīstībā.
Šogad jaunieši rosināti iesniegt savas idejas par kādu no četrām tēmām – jauniešu veselību, izglītības reformām, Latvijas drošību vai Eiropas Savienības sniegtajām iespējām jauniešiem.
‌ Iesaistīties projektā aicināti gan Latvijā, gan ārpus valsts dzīvojošie jaunieši. Katrs jaunietis kandidē atsevišķi un kā sava veida vēlēšanu programmu piedāvā kādu sev svarīgu ideju.
‌Jauniešu Saeimas vēlēšanas šogad ilgs līdz 28. martam. Tāpat kā Saeimas vēlēšanās, arī Jauniešu Saeimas vēlēšanu laikā kandidāti sacenšas par vēlētāju atbalstu.
‌Balsošana par idejām notiks no 4. līdz 28 .martam. 11. Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits, 26. aprīlī pulcēsies Saeimas namā.
‌Vairāk par projektu: www.jauniesusaeima.lv
‌Video: https://www.youtube.com/watch?v=dNHMGLeBgpE  

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums