Noslēdzies jaunieši iniciatīvu projektu konkurss 2022

iesūtīts: 2023.01.25 13:46
Jau ceturto gadu Madonas novada pašvaldība jauniešiem dod iespēju realizēt savas idejas, organizējot jauniešu iniciatīvu projektu konkursu. Projektu konkurss jau iepriekš ir raisījis lielu jauniešu interesi.

2019. gadā īstenoti  10 projekti (līdz 200 eiro katram projektam) un  2020. gadā īstenoti 6 projekti (līdz 200 eiro katram projektam), 2021. gada 9 projekti (līdz 500 eiro vienam projektam). Projektu konkursa mērķis ir  atbalstīt  jauniešu iniciatīvas un līdzdalību sabiedriskajos procesos Madonas novadā, savu interešu, ideju realizēšanā un problēmu risināšanā. Sekmēt jauniešu lietderīga brīvā laika pavadīšanas un neformālās izglītības popularizēšanu un aktualizēšanu.  Sniegt iespēju jauniešiem gūt pieredzi un prasmes projektu izstrādāšanā un  realizēšanā. Kopumā 2022. gada projektu konkursā tika saņemti 17 projektu pieteikumi, no kuriem 14  tika atbalstīti  un veiksmīgi realizēti. Aktīvākie projektu iesniedzēji bija jaunieši no pagastiem. Projekti realizēti - Aronas, Bērzaunes, Praulienas, Ošupes, Mārcienas, Lazdonas, Ļaudonas, Dzelzavas, Liezēres pagastos un Madonas pilsētā. 

Jauniešu idejas var iedalīt divos virzienos. Ir tādi projekti, kas saistīti  ar vides un infrastruktūras uzlabošanu dažādos pašvaldības objektos. 2022. gada  jauniešu iniciatīvu projekta rezultātā   tika uzlabots  bērnu laukums, sakārtota  basketbola laukuma apkārtne,  iekārtota puķu dobe. Kā arī  izremontēta  jauniešu centra kāpņu telpa un izveidota jauniešu centra  identitāte. 

Otrs virziens, kurā jaunieši realizējuši savas idejas, ir organizējot dažādus pasākumus, radošās nodarbības citiem jauniešiem, ģimenēm, vietējai kopienai un cilvēkiem ar ierobežotām iespējām. Tika organizētas sacensības, pārgājieni, kaligrāfijas, pavārmākslas, filcēšanas nodarbības, drošas riteņbraukšanas apmācība, veidotas draudzības starp pagastu jauniešiem, rīkojot kopīgu pasākumu. 

Projektu realizācijas laikā noteikti ieguvēji ir ne tikai jaunieši, kuri iegūst jaunas prasmes, bet arī visa novada iedzīvotāji. Paldies jauniešiem un viņu atbalstītājiem par idejām, neatlaidību un vēlmi darboties, īstenojot savus projektus. 


Informāciju sagatavoja: Inga Strazdiņa

Madonas novada Centrālās administrācijas

Attīstības nodaļas vecākais speciālists ģimenes un jaunatnes politikas jomā

   
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums