Izvēlne

ATBALSTS UKRAINAI!

 

Krievijas armija 24. februārī ir iebrukusi Ukrainā un pārkāpusi neatkarīgas valsts robežas. Mēs nedrīkstam bezspēcīgi noskatīties uz nežēlīgu un bezjēdzīgu uzbrukumu Ukrainai. Katram ir jārīkojas, lai palīdzētu bērniem, sirmgalvjiem, mammām un tētiem, kuriem uzbrūk Krievijas armija.


1. martā, Madonas novada dome ārkārtas sēdē vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kurā pausts nosodījums Krievijas Federācijas militārajam uzbrukumam Ukrainai un atbalsts karadarbībā cietušajai Ukrainas tautai.

Rezolūcijas teksts ŠEIT.


Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un saprātīgiem, cenšoties no labas sirds ziedot pārtiku (kam īss termiņš), higiēnas un medicīnas preces u.tml. Palīdzības organizatori aicina Latvijas iedzīvotājus individuāli nedoties uz robežkontroles punktiem, lai neveidotos sastrēgumi, kas kavē palīdzības sniegšanu, bet gan sazināties ar nevalstiskajām organizācijām vai valsts institūcijām, kas koordinē palīdzības sniegšanu un informēs, kur un kāda palīdzība ir nepieciešama. Humānā palīdzība Ukrainas civiliedzīvotājiem tiek nogādāta centralizētā veidā ar VUGD starpniecību, ar speciālu, drošu transportu.


Aicinām ikvienu, kuram ir iespēja palīdzēt, norādīt savu informāciju šajās vietnēs:
  • uzņēmumi, kas gatavi ziedot preces vai bez atlīdzības uzņemt bēgļus: ej.uz/Ukrainai (informāciju apkopo Ekonomikas ministrija un iesniedz Aizsardzības ministrijai);
  • tūristu mītnes, kas gatavas par atlīdzību izmitināt bēgļus: https://ej.uz/anketa-tūristu-mītnēm  (informāciju apkopo Ekonomikas ministrija un iesniedz Iekšlietu ministrijai);
  • uzņēmumi, kas gatavi nodarbināt Ukrainas iedzīvotājus, aicinām reģistrēt vakances Nodarbinātības valsts aģentūras CV un vakanču portālā! To, ka vēlaties šo darba iespēju piedāvāt arī Ukrainas bēgļiem, papildus darba pienākumu aprakstam norādiet laukā “Darba pienākumi”– darba piedāvājums arī bēgļiem no Ukrainas, informācija tiks izmantota NVA darbinieku darbā, piedāvājot piemērotas vakances. Ukrainas civiliedzīvotāju nodarbināšanai nav attiecināma normatīvajos aktos par ārzemnieku nodarbināšanu un nepieciešamo finanšu līdzekļu apjomu noteiktā prasība darba devējam nodrošināt darba samaksu, ne mazāku par vidējo bruto darba samaksu Latvijas Republikā iepriekšējā gadā. Pieņemot darbā Ukrainas civiliedzīvotāju, darba devējs ir tiesīgs no Nodarbinātības valsts aģentūras saņemt dotāciju vienas minimālās mēneša darba algas apmērā. Par iespēju nodarbināt Ukrainas iedzīvotājus aicinām informēt arī Madonas novada pašvaldību sūtot info uz e-pastu uznemejdarbiba@madona.lv.
Latvijas Darba devēju konfederācija apkopojusi interneta resursus par to, kur uzņēmējiem meklēt informāciju saistībā ar Krievijai un Baltkrievijai piemērotajām sankcijām. Ieskaties ŠEIT!
 
Aicinām ziedot Ukrainas iedzīvotāju atbalstam Ziedot.lvPar saziedotajiem līdzekļiem, sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, iegādātās preces tiek vestas uz Ukrainu. Šobrīd Ukrainas atbalstam visvairāk ir nepieciešama dīzeļdegviela un pirmās nepieciešamības preces.

Ziedot.lv iedzīvotāji var redzēt, gan saziedoto summu, gan ziedotāju skaitu, gan iepazīties ar atskaiti par sniegto palīdzību.

Atbalstu aicinām sniegt:

  1. ziedot.lv platformā;
  2. zvanot uz labdarības tālruni 90006086.  Maksa par zvanu 1,42 EUR. Ziedot.lv par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100% apmērā nonāk paredzētajam mērķim. Ziedot.lv administratīvās izmaksas netiek segtas no Jūsu ziedojumiem.
  3. veicot pārskaitījumus uz šādiem rekvizītiem:

Fonds “Ziedot.lv”, reģ.nr. 40008078226

  • SWEDBANK/ HABALV22/ LV95HABA0551006150241/ Ukrainas cilvēkiem!
  • SEB BANKA/ UNLALV2X/ LV86UNLA0050014286045/ Ukrainas cilvēkiem!
  • CITADELE/ PARXLV22/ LV64PARX0012713470002/ Ukrainas cilvēkiem!
  • NORVIK BANKA/ LATBLV22/ LV42LATB0002010114928/ Ukrainas cilvēkiem!
  • LATVIJAS PASTS/ LV05LPNS0001003230983/ Ukrainas cilvēkiem!


Civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Ukrainas saistībā ar Krievijas Federācijas izraisīto militāro konfliktu tajā, Latvijā tiks sniegti valsts un pašvaldību sociālā atbalsta pasākumi – ieceļojušajiem Ukrainas iedzīvotājiem tiks noteiktas tiesības saņemt garantētā minimālā ienākuma pabalstu un pabalstu krīzes situācijā.

Madonas novada pašvaldība apkopo informāciju no novada iedzīvotājiem, uzņēmējiem, NVO u.c., kuri vēlas un spēj sniegt jebkāda veida praktisku palīdzību sagaidāmajai cilvēku plūsmai, kas bēg no karadarbības Ukrainā. Šobrīd Madonas novadā rasta iespēja ap 400 bēgļu izmitināšanai. Sakām paldies arī tūrisma mītņu saimniekiem gatavībā iesaistīties bēgļu izmitināšanas plānošanā.

Informācijas koordinators Madonas novada pašvaldībā, tālr. 29609719.

Aizsardzības ministrija vērš iedzīvotāju uzmanību uz dezinformācijas un kiberuzbrukumu pieaugumu risku Eiropā, tostarp arī Latvijā.
Sabiedrībai ir jābūt gatavai uz dezinformācijas jeb viltus ziņu pieaugumu informatīvajā telpā ar mērķi ietekmēt sabiedrības viedokli un veicināt paniku, tāpēc Aizsardzības ministrija aicina iedzīvotājus kritiski izvērtēt publicēto ziņu saturu un to vēstošos avotus.
Aicinām izmantot tikai uzticamus informācijas avotus – valsts iestāžu mājaslapas un sociālo mediju kontu profilus, kā arī medijus, kas sevi pierādījuši kā objektīvus informācijas līdzekļus!

Aizsardzības ministrija aicina izlasīt bukletu "Kā rīkoties krīzes gadījumā".


Viss par atbalstu Ukrainai ŠEIT.

Mēs esam kopā ar Ukrainas iedzīvotājiem!

Copyright © 2008-2024 Madona. All rigts reserved. Created by GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums