Galerijas » Iedzēniem - 85

10. septembrī Bērzaunes pagasta "Iedzēnos" bija svētki, jo šeit "Iedzēnu" dārzniecības kompleksa pašreizējā saimniece Ieva Galiņa ar ģimeni un Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja kolektīvs aicināja kopīgi svinēt "Iedzēnu" dārzniecības 85 gadus un atcerēties par trīs izcilajiem latviešu selekcionāriem: Aleksandru Maizīti, Robertu Āboliņu un Rūdolfu Dumbravu. 

Svētki, jo uz "Iedzēniem" bija atvestas savulaik tieši te selekcionātās ābolu un bumbieru šķirnes. Svētki, jo plašākai publikai tika atvērta izstāde "Iedzēniem 85: Stādīt dārzu - ticēt rītdienai". 

Svētki, jo pēc ilgiem laikiem te pulcējās laikabiedri, interesenti, cilvēki, kuri savulaik strādājuši "Iedzēnos", kuri zina, cik ievērojami bijuši "Iedzēni".  

Svētki, jo pašreizējai "Iedzēnu" saimniecei Ievai ir milzumdaudz enerģijas un ieceres, attiecībā uz šo daŗzniecības kompleksu. 

Pasākuma pirmo daļu veidoja lasījumi par Iedzēnu dārzkopības vēsturi, par Iedzēnu devumu augļu koku selekcijā. Vēlāk pasākuma dalībniekiem bija iespējams noskatīties 1979. gadā uzņemto dokumentālo filmu "AMD" par pieminētajiem trīs izcilajiem selekcionāriem un diskusijas noslēgumā baudīt brīnišķīgu koncertu ar Madonas kultūras nams koklētāju ansambļa "Rasa" un Latvijas Nacionālās operas un baleta solista, tenora Guntara Ruņģa uzstāšanos.

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums