.

2023./2024.m.g. mācību priekšmetu olimpiādes – atskats

iesūtīts: 2024.05.13 15:18
Visaugstākā gudrības pakāpe šodien ir prasme būt elastīgiem un pielāgoties apstākļiem, kā arī saglabāt mieru par spīti ārējiem mainīgiem notikumiem šajā trakajā ikdienas skrējienā… Olimpiādēs mērķis ir piedāvāt izglītojamajiem iespēju apliecināt savas zināšanas, veicināt interesi par dažādām aktuālām tēmām, veicinot pētnieciskās un eksperimentālās darba prasmes, kā arī veicinot kritiskās domāšanas, argumentācijas un interpretācijas spējas, rosināt izvēlēties mērķtiecīgu profesijas izvēli, kas ļautu sevi apliecināt arī ārpus valsts robežām, uzlabojot arī analītiskās un problēmu risināšanas prasmes.

2024. gada 9. maijā Madonas kultūras centrā nu jau kārtējo reizi tika godināti un sumināti mācību priekšmetu olimpiāžu laureāti skolēni, skolotāji un direktoru vietnieki izglītības jomā par augstiem un labiem sasniegumiem.

Madonas novada un Varakļānu novada apvienībā 2023./2024.m.g. mācību priekšmetu olimpiādēs kopā piedalījušies  657 dalībnieki no 16 izglītības iestādēm, iegūstot kopā 145 godalgotas vietas: 1. vietas- 28, 2. vietas – 38, 3. vietas – 47, atzinības – 32. Lielākoties mācību priekšmetu olimpiādes notika tiešsaistē olimpiādes vietnē edu.lu.lv , tikai 4 no tām notika klātienē. Šajā mācību gadā ir nākušas klāt jaunas olimpiādes: latviešu valoda un literatūra 5.-6.klasēm, Angļu valoda 4.-6.klasēm, Krievu valoda 8.-9.; 10.-12.klasēm, Politika un tiesības 10.-12.klasēm. Salīdzinoši ar iepriekšējo 2022./2023.m.g., šogad rezultāti olimpiādēs ir labāki un arī lielāks bija dalībnieku skaits tajās.

Šajā mācību gadā jau 48. reizi norisinājās Zinātniski pētniecisko darbu izstrāde un to aizstāvēšana, skolēniem kopā sadarbojoties ar saviem darba vadītājiem (skolotājiem). To mērķis ir veicināt izglītības iestāžu skolēnu individuālo kompetenču un talantu attīstību, padziļinot skolēnu zināšanas dažādās zinātņu nozarēs, iepazīstinot skolēnus ar mūsdienu zinātniski pētniecisko darbu tematiku un metodēm, iesaistot skolēnus pašus tiešā pētījumu izstrādē un veidojot prasmi patstāvīgai darbībai to izstrādē.

Šogad Madonas novadu ir godam pārstāvējusi Madonas Valsts ģimnāzijas 12. klases 6 skolēni, izstrādājot darbus par tēmām: Jauniešu pieredze un izpratne par līdzdalības iespējām Madonas novadā, Garo distanču skrējēju statistika Madonas Valsts ģimnāzijā, Estētiska un viegli izprotama digitālā mācību materiāla izstrāde atbilstoši Bioloģijas II kursa tēmai “Augu šūnas uzbūve, Skolēnu mācību uzņēmumam “Infinity palnner” mārketinga materiālu izstrāde, Kālija, nātrija un magnija sālu ieguve no augiem. Jāsaka, ka vēl viņiem nekas nav beidzies, jo 22.maijā vēl norisināsies ZPD valsts konference. Vēlam viņiem veiksmi un panākumus!

“Dzīve ir kā spēle ar simboliem, gājieniem, pārsteidzošām atklāsmēm. Kāp kalnā, lai nevis Tevi redzētu pasaule, bet gan Tu varētu redzēt pasauli!”

>Galerija<

Madonas novada Centrālās administrācijas

Izglītības pārvaldes vecākā izglītības darba speciāliste

Mairita Smeltere 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums