Jauno studiju gadu LU Madonas filiālē iesāk ar svinīgu pasākumu

iesūtīts: 2022.09.13 13:25
Sestdien, 10. septembrī, Latvijas Universitātes (LU) Madonas filiālē tika atklāts jaunais studiju gads. Latvijas Universitātei šis ir 103. jubilejas gads un Madonas filiālei – 25. jubilejas gads.

Šajā studiju gadā, LU Madonas filiālē studē 81 students: 59 topošais pirmsskolas skolotājs un 22 sporta treneri.

Klātesot studentiem, kuriem lekcijas šajā sestdienā tika organizētas klātienē, studiju gads tika iesākts ar svinīgu pasākumu un kopīgi dziedātu Latvijas valsts himnu. Pasākumā uzrunu filiāles saimei teica Madonas novada domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sociālajos jautājumos un LU absolvents Zigfrīds Gora un studentus sveica Madonas pilsētas vidusskolas direktore un LU mācībspēks Inese Strode. Studenti vēlējumus saņēma no docētājām Alīnas Jofes-Bordjakovskas un Aijas Saliņas.

Filiāles saime tika iepazīstināta ar jaunajiem studiju biedriem – studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” 17 pirmā kursa studentēm, gan no Madonas, gan no novada: Dzelzavas, Ērgļiem, Kalsnavas, Ļaudonas, Ošupes un no attālākas apkārtnes: Dzērbenes, Gulbenes novada, Jaunpiebalgas, Kokneses, Varakļāniem un Vecpiebalgas. Pirmkursnieki īpaši pārsteidza savu pirmo docētāju, kura Madonā esot pirmo reizi, no studentiem saņēma vārda tiešā nozīmē – rudens ziedu klēpi.

Tradicionāli, studenti, kuri uzsāk studijas 1. kursā, stāvot aplī, sadevušies rokās, un vecāko kursu aplausu pavadīti, svinīgi solīja būt gatavam studenta dzīvei, būt visuzcītīgākajam studentam, kāds jebkad ir bjis, apmeklēt visas lekcijas un cītīgi pildīt mājasdarbus, nezaudēt mērķi pat visgrūtākajos brīžos, izjust tikai prieku studiju laikā, baudīt visskaistākos saullēktus, gatavojoties eksāmeniem un citas apņemšanās.

Svinīgo pasākumu un ceļu uz pirmo šī studiju gada lekciju, filiāles saime un ciemiņi, kopīgi ieskandināja ar dziemu “Bēdu manu lielu bēdu”.

Pateicos ikvienam par atbalstu, ceļavārdiem un ziediem, uzsākot jauno studiju gadu!


Lolita Kostjukova

LU Madonas filiāles vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums