.

Mācību process sekmīgi turpina savu gaitu Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienībā

iesūtīts: 2022.04.04 17:21
Koledžā pavasaris ir atnācis ar daudzām aktivitātēm sportā, augkopībā, būvdarbos, skaistumkopšanā, viesnīcu pakalpojumos, projektos un skolas ikdienā.

Izglītības programmas Augkopība izglītojamie ar prieku un lielu interesi devās karjeras izglītības un mācību ekskursijā pa Latgali. Tika izpētītas zemnieku saimniecība Vanagi un Druvas, kurās noklausījās lekcijas par jaunāko tehnoloģiju iespējām lauksaimniecībā. Sarunās ar zemniekiem tika noskaidrotas šā brīža tendences augkopībā, lopkopībā. Klātienē jauniešiem bija iespēja pašiem izmēģināt, iepazīt un aplūkot lauksaimniecības tehniku, modernās tehnoloģijas un pastrādāt ar inovatīvām iekārtām un robotiem. Sarunās zemnieku saimniecību īpašnieki dalījās pieredzē un padomos, kā strādāt un attīstīt saimniecību, lai tā būtu moderna un pelnoša. Vēl vienu apstiprinājumu tam, ka ir izvēlējušies pareizo profesiju – Augkopis, jaunieši guva kooperatīvā VAKS, kurš atrodas Gulbenes pusē. VAKS aktīvi darbojas kopš 1999. gada. Kooperatīvs ir Latvijas graudaudzētāju uzņēmums, kas izveidojis sistēmu, kura nodrošina savu biedru izaudzētās produkcijas pirmapstrādi, uzglabāšanu un realizāciju. Kooperatīvs sniedz pakalpojumus lauksaimniecības produktu ražotājiem (graudu pirmapstrāde, graudu uzpirkšana un tirdzniecība, graudaugu sēkla, zālāju sēkla, augu aizsardzības līdzekļi, minerālmēsli, lauksaimniecības tehnikas tirdzniecība un serviss), agronomu konsultācijas. Kooperatīvā pašlaik apvienojušās vairāk kā 580 saimniecības. Mācību process skolā ir aizraujošs un interesants, tiek gatavotas un uzstādīts kukaiņu mājas, pētīta augsne un apgūtas zināšanas kā to mēslot, poligonā uz pilnu jaudu notiek traktortehnikas vadīšanas nodarbības, beidzēju kursu izglītojamie kārtoja eksāmenu par augu aizsardzību un ieguva Augu aizsardzības apliecības. 9.03.22. LLKC organizētajā konferencē „Turīgs nākotnes laukos”, skolu pārstāvēja 3. Kursa audzēknis Daniels Baumgartens, kuram bija iespēja piedalīties, diskutēt, parādīt un pastāstīt par savu skolu un izvēlēto profesiju – Augkopības tehniķis.

Izglītības programmas Skaistumkopšanas pakalpojumi izglītojamās praktiskajās mācībās apgūst dažādu veidu masāžas – klasisko, aromterapijas, kāju, roku, akmeņu, ietīšanas procedūras, marts izvērtās ļoti darbīgs. Bet neizpalika aktivitātes ārpus skolas. Tika organizēta karjeras izglītības un mācību ekskursija uz SIA „Mārcienas muiža”, kurā tika iepazīta spa speciālista ikdiena , pienākumi, aplūkota muiža un izpētīts procedūru un pakalpojumu piedāvājums. Bet, kā lielāko ieguvumu meitenes atzina sirsnīgās sarunas ar muižas spa meistari Ilzi Zvejsalnieci, kura ir pagājušā gada absolvente. Redzot un saprotot reālā darba vidē, cik šī profesija ir interesanta, aizraujoša un dinamiska, rada meitenēs vēlmi cītīgāk un profesionālāk apgūt šo profesiju. Skaistumkopšanas pedagoģe Margarita Zepa ir ļoti aizrautīga, radoša un savā mācību procesā aicina vieslektorus, kuri dalās ar savu pieredzi, uzlabo un papildina apgūtās prasmes skaistumkopšanā. 02.03.22. meitenes devās mācību ekskursijā uz viesu namu „Toskāna”, kur tās saimniece dālijās pieredzē par pirtī iešanas praktiskajām zināšanām, ķermeņa skrubju gatavošanu un aromātisko eļļu izvēli un pielietojumu. 31.mārtā notika vieslektores Olgas Rosovskas meistarklase „Aromterapijas masāžas veikšana”. IP Skaistumkopšanas mācību process ir smaržīgs un interesants.

IP Būvdarbi izglītojamie pēc vairāku skolā kvalitatīvi un skaisti izremontētu telpu pabeigšanas, noteikti bija pelnījuši karjeras izglītības un mācību ekskursiju. 25.03.22. tika apmeklēta izstāde „Māja - 2022”, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā. Iespaidi bija grandiozi, jo vienā vietā un dienā var redzēt un izmēģināt jaunākos, modernākos instrumentus, iekārtas un darbarīkus. Jaunieši neapjuka plašajā apdares materiālu, tapešu, flīžu un citu būvniecības materiālu piedāvājumā, bet uzdeva jautājumus par lietām, materiāliem, iekārtām, kuras ir inovatīvas un tikko ienākušas pārdošanas tirgū. Uz skolu citiem būvdarbu pedagogiem tika atvesti bukleti un brošūras par jaunāko un interesantāko.

IP Viesnīcu pakalpojumi ceturtā kursa izglītojamie 30.03.22. aizstāvēja kvalifikācijas praksi. Jaunieši strādāja sešus mēnešus viesmīlības uzņēmumos, lai papildinātu un nostiprinātu skolā iegūtās zināšanas un prasmes Viesmīlības pakalpojumu speciālista profesijā. Patīkami, ka daudzi darba devēji atzinīgi ir novērtējušu jaunos viesmīlības nozares speciālistus. Daudziem jauniešiem, tā ir pirmā nopietnā darba pieredze un tā nav mainījusi vēlmi strādāt šajā nozarē.

Notika pirmās tikšanās reizes ar pamatskolu 8.,9. klašu skolēniem, lai iepazīstinātu ar nākamā mācību gada programmām Barkavā. Klātienē varēja visu apskatīt, izmēģināt, iedarbināt, izpētīt, izsmaržot un izvēlēties, kura tad būs mana profesija. Paldies, gribam teikt Dzelzavas un Barkavas pamatskolu direktoriem par atraktīviem un jaukiem skolēniem un skolotājām.

Projektu īstenošanas aktualitātes martā. 4.kursu izglītojamie atgriezušies skolā pēc kvalifikācijas prakses, kas notika laikā no 01.09.2021. līdz 02.03.2022. Astoņiem audzēkņiem mācību prakse tika īstenota ESF projekta Nr. 8.5.1.0/16/I/001 «Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos» ietvaros. Ar mūsu skolu šajā mācību gadā sadarbojās un projektā iesaistījās divi būvniecības nozares uzņēmumi, viens tūrisma un viesmīlības uzņēmums un divi lauksaimniecības nozares uzņēmumi. No šiem uzņēmumiem ir saņemtas labas atsauksmes par mūsu jauniešiem. Pedagogi turpina aktīvi izmantot projekta Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS) sniegtās iespējas, kas pašlaik ir ļoti būtiski audzēkņu sagatavošanai valsts eksāmeniem. Jēkabpils Agrobiznesa koledža turpina dalību Erasmus+ skolu partnerības projektā “Climate Justice”. Mācību gada laikā mūsu audzēkņi un pedagogi jau ir piedalījušies projekta pasākumos Turcijā un Spānijā. Gatavojoties 28.03.2022. – 01.04.2022. mobilitātei Itālijā, aktivitātēs iesaistījies viens Barkavas struktūrvienības pedagogs.

Sports, sporta aktivitātes un sacensības spēlē lielu lomu skolas dzīvē, aktīvi ir jaunieši un pedagogi, kuri iesaistās sporta aktivitātēs. No 07.02.2022.-28.02.2022. skolā norisinājās sacensības ,,Basketbola meistars”. Trīs labākie jaunieši un jaunietes tālāk piedalījās Latgales reģiona sacensībās, kur kopvērtējumā gan jaunieši, gan jaunietes  izcīnīja 2. vietu. Izglītojamie piedalījās arī individuālajā cīņā, iegūstot augstas vietas Latgales reģiona kopvērtējumā: Sindija Renāte Vīksniņa - 1.vieta, Anna Lazdiņa Uzulniece - 3.vieta, Niks Potjomkins - 3.vieta, Juris Labutis - 3.vieta. Starp visām profesionālās izglītības skolām, 51 dalībnieka konkurencē, individuālo cīņu kopvērtējumā pirmo vietu ieguva Sindija Renāte Vīksniņa.

No 22.02.2022-07.03.2022. skolā norisinājās konkurss par Ziemas Olimpiskajām spēlēm. Savas zināšanas varēja pārbaudīt gan izglītojamie, gan pedagogi. Prieks, ka skolā ir tik zinoši izglītojamie un pedagogi. Labākie izglītojamo vidū: Sindija Renāte Vīksniņa, Ināra Kazāka, Kalvis Zaube, Barbara Smirnova, Linda Dzirkale, Raivis Krūmiņš. Zinošākie pedagogi: Lilita Zukule, Silvija Smeltere, Vita Legčakova Šķēle, Līga Krūmiņa, Skaidrīte Zepa.


PROFESIONĀLĀ VIDĒJĀ IZGLĪTĪBA BARKAVAS STRUKTŪRVIENĪBĀ

Izvēlies – uzzini - izmēģini un pārvērt savu talantu profesijā!

2022./2023.m.g. programmas

AUGKOPĪBA

Augkopības tehniķis – profesionālā vidējā izglītība -  ar pamatizglītību – 4 gadu laikā, ar vidējo vai profesionālo vidējo izglītību – 1,5 gadu laikā.

Iegūst 21.gadsimta kompetences

  • Cilvēka un moderno tehnoloģiju saskarnes
  • Inteliģentā lauksaimniecība
  • Robotizācija augkopībā
  • Vidi saudzējoša augkopība
  • Bioekonomikas sistēmas
  • Kooperācija realizācijā

Ko programma piedāvā?

Programma orientēta  uz profesionālo, tehnisko, teorētisko zināšanu un praktisko iemaņu iegūšanu augkopībā, uz kurām bāzējas modernā lauksaimniecība: augkopības un lauksaimniecības procesu organizēšana, precīzās tehnoloģijas, traktortehnikas un uzņēmējdarbības jomas. Programma tiek īstenota ciešā sadarbībā ar vadošajiem lauksaimniecības uzņēmumiem un speciālistiem. Līdzās teorētiskajām zināšanām izglītojamie iegūst praktisku pieredzi augkopībā, lopkopībā, ražas sagatavošanā, lauksaimniecības mehanizācijā, traktortehnikas vadīšanā un kultūraugu mēslošanā. Praktiski strādā augkopības uzņēmumos vai saimniecībās, kuras nodrošina padziļinātu zināšanu apguvi augkopībā Latvijā un ES valstīs.


BŪVDARBI

Apdares darbu tehniķis – profesionālā vidējā izglītība - ar pamatizglītību – 4 gadu laikā.

VAI

Sausās būves tehniķis – profesionālā vidējā izglītība - ar pamatizglītību – 4 gadu laikā.

Iegūst 21.gadsimta kompetences

  • Inovatīvā būvniecība
  • Ekonomisko un dabas resursu atbildīga izmantošana un pārvaldība
  • Moderni tehnoloģiskie risinājumi
  • Videi un veselībai draudzīga būvniecība
  • Novatorisku risinājumu izmantošana
  • Daudzfunkcionālas prasmes

Ko programmas piedāvā?

Programmas īstenošanas laikā tiek izmantota efektīva dažādu prasmju mijiedarbība teorētiskajās un praktiskajās zināšanās: būvniecības procesos un būvdarbu veidos, tehnisko skiču izstrādē, apmešanā, sausā apmetuma veidošanā, grīdu ieklāšanā, flīzēšanā, ģeodēzisko darbu izpildē, tapešu līmēšanā, krāsošanā un ēku fasāžu siltināšanā.

Apgūtās prasmes un kompetences ļauj konkurēt vietējā vai globālajā darba tirgū un veiksmīgi strādāt strauji mainīgajā un sarežģītajā būvniecības nozarē. Programmas absolventi ir profesionāļi un pārmaiņu iniciatori būvdarbu segmentā.

    

APZAĻUMOŠANAS DARBI

Ainavu būvtehniķis – profesionālā vidējā izglītība -  ar pamatizglītību – 4 gadu laikā.

Iegūst 21.gadsimta kompetences

  • Daudzfunkcionālas prasmes
  • Prasmīga darbu organizēšana objektā
  • Racionāla pieeja objekta teritorijas labiekārtošanā
  • Videi un veselībai draudzīga apstādījumu būvēšana un objekta teritorijas uzturēšana
  • Novatorisku risinājumu izmantošana apstādījumu ierīkošanai un kopšanai piemērotu darba rīku, inventāra, mehānismu un tehnikas izmantošana un uzturēšana

Ko programmas piedāvā?

Apgūstot šo profesiju iegūsi padziļinātas zināšanas, prasmes ainavu apzaļumošanā. Ainavu būvtehniķis ir speciālists, kas publiskās un privātās teritorijās organizē, īsteno un pārrauga teritorijas labiekārtojuma un apstādījumu izbūves un uzturēšanas darbus. Ainavu būvtehniķis strādā uzņēmumos vai iestādēs, kas nodarbojas ar teritoriju labiekārtojuma un apstādījumu izbūves, uzturēšanas un remonta darbiem, vai kā pašnodarbinātā persona, vai individuālais komersants. Programmas absolventi ir profesionāļi, jo apgūtās prasmes un kompetences ļauj konkurēt vietējā vai globālajā darba tirgū un veiksmīgi strādāt nozarē.


SKAISTUMKOPŠANA

SPA speciālists – profesionālā vidējā izglītība -  ar vidējo vai profesionālo vidējo izglītību – 1,5 gadu laikā.

Iegūst 21.gadsimta kompetences

  • Vidi saudzējošā skaistumkopšana
  • Augstas kvalitātes produkti un procedūras
  • Integrācija ar medicīnu
  • Daudzveidīgu pakalpojumu sniegšana
  • Efektivitāte un ātrums
  • Specializācija, personalizācija un augsta pievienotā vērtība
  • Reaģē uz izmaiņām un piedāvā novitātes

Ko programma piedāvā?

Programmas apguves procesa laikā tiek sagatavoti fleksibli SPA speciālisti, kuri spēj ātri reaģēt uz izmaiņām nozarē. Nosaka, kādā virzienā būtu jāvirzās un jāattīsta daudzveidīgās jomas: SPA un pirts procedūras, ķermeņa masāžas, aromterapijas masāžas, SPA procedūru programmas, lai klienti varētu apmierināt dažādas vajadzības, ērti un laiku taupoši, atbilstoši ar mūsdienīgām tehnoloģijām, produktiem, efektivitāti un ātrumu. Nākotnē virzīti speciālisti ar prasmēm konkurēt un uzsāktu skaistumkopšanas biznesu.

 

VIESNĪCU PAKALPOJUMI

Viesmīlības pakalpojumu speciālists – profesionālā vidējā izglītība -  ar pamatizglītību – 4 gadu laikā.

Iegūst 21.gadsimta kompetences

  • Rada jaunus tūrisma produktus
  • Augstas komunikācijas prasmes
  • Risinājumi nestandarta situācijām
  • Radoša pieeja darba efektivitātes nodrošināšanā
  • Digitālās vides pārzināšana

Ko programma piedāvā?

Programmas īstenošanas laikā tiek izmantotas efektīvas starpnozaru izglītības pieejas, kas orientētas uz reālu praktisko tūrisma nozares situācijas analīzi, kas ļauj izvēlēties piemērotākās kompetences ar fokusu uz pareizu lēmumu pieņemšanu tūrisma un viesmīlības uzņēmumu darbības pamatprocesos, viesmīlības pamatprincipos tūrisma un viesmīlības uzņēmumā, telpu un vides sagatavošanā viesu uzņemšanai. Absolventi ir: sava tūrisma uzņēmējdarbības jomas vadītāji, mikro un mazo uzņēmumu īpašnieki – uzņēmēji, inovatīvu tūrisma produktu radītāji un labi darbinieki viesmīlības nozares uzņēmumos.


Nāc un kļūsti viens no mums, iegūsti darba tirgū pieprasītākās profesijas un saņem stipendija līdz 150 EUR,  atrodi mūs Dzirnavu ielā 1, Barkavā, Barkavas pagastā, Madonas novadā, vai apskati mūs skolas mājas lapā www.barkava.jak.lv un sazvani pa Tālr. 64807215.


Informāciju sagatavoja: Raivita Sondore

Jēkabpils Agrobiznesa Koledžas Barkavas struktūrvienības

vadītājas vietniece audzināšanas jomā

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums