.

Apbalvoti labākie CITS BAZĀRS skolēnu mācību uzņēmumi

iesūtīts: 2022.03.10 18:02
Tikko kā aizvadītajā Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) tirgošanās pasākumā CITS BAZĀRS pasniegtas balvas labākajiem SMU deviņās nominācijās. Šoreiz e – katalogu internetā apmeklēja vairāk nekā 20 000 pircēju, kurā savus izstrādājumus piedāvāja 280 skolēnu uzņēmumu no visas Latvijas. Pasākumu organizē Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Galvenās balvas dažādās nomninācijās ieguvuši skolēni no Jelgavas, Limbažiem, Tukuma, Rīgas, Dobeles, Madonas, Daugavpils, Valmieras, Mārupes, Siguldas. 
 

“Šajā laikā, kad visa pasaule ik mirkli domā, pārdzīvo un katrs, cik spēj, sniedz palīdzīgu roku Ukrainai, arī skolēnu mācību uzņēmumi daļu peļnas no Cits Bazārs tirgošanās pasākuma ir lēmuši novirzīt Ukrainas jauniešu atbalstam.  Izglītība vienmēr ir bijusi pozitīvo pārmaiņu nesēja pasaulē, tāpēc ir svarīgi, ka jebkuros apstākļos tiek nodrošināta tās nepārtrauktība.  Junior Achievement visos laikos gan sarežģīti politiskos, gan ekonomiski grūtos, ir turpinājusi savu darbību un vienmēr vērsusi palīdzīgu roku tur, kur tas visvairāk nepieciešams," skaidro “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

Pasākuma ietvaros jauniešus vērtēja ne tikai pircēji, bet arī  62 pieredzējuši profesionāļi no uzņēmumiem, akadēmiskajām struktūrām, finanšu sektora un valsts pārvaldes, pasniedzot balvas deviņās nominācijās. CITS BAZĀRS laikā, no 3. – 7. martam, skolēni ar žūriju aizvadīja 492 tiešsaistes intervijas.

 

Kā “Labākā SMU pārdošanas komanda” pamatskolu grupā sevi lieliski parādīja SMU “Dārza Oļi no Madonas pilsētas vidusskolas, kura komanda demonstrēja izcilas pārdošanas prasmes, piedāvājot apgleznotus akmens oļus, kuri kalpo kā norādes dārzā.  

Par citām nominācijām un visiem laureātiem uzzināt iespējams ŠEIT.
CITS BAZĀRS laureātu, skolēnu mācību uzņēmumu radīto produktu fotogrāfijas pieejamas ŠEIT.

CITS BAZĀRS informatīvie atbalstītāji – Dienas Mediji, Dienas bizness un inbox.lv. Pasākuma laikā “Junior Achievement Latvia” partneri LR Patentu valde skolēnu mācību uzņēmumiem nodrošināja konsultācijas par intelektuālā īpašuma tiesībām un aizsardzību.


JA Latvia Skolēnu mācību uzņēmumu programma

Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) programma ir īpaši 4.–12. klašu skolēniem veidota mācību metode. Skolēniem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem. Vidēji 22% programmas absolventu jau ir iesaistījušies uzņēmējdarbībā.

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinusi šo mācību metodi un rekomendē to izglītības iestādēm kā uzņēmējspēju attīstošu un pilnveidojošu mācību metodi. SMU nav juridiska statusa – tos Latvijā pārstāv tikai JA Latvia, kas ir Junior Achievement Worldwide programmu licences īpašniece. Šī licence ietver arī Skolēnu mācību uzņēmumu programmu.

2021./2022. mācību gadā JA Latvia ir reģistrējušies vairāk kā 1000 skolēnu mācību uzņēmumu.

Par JA Latvia

JA Latvia ir Latvijas lielākā izglītības organizācija ar sabiedriskā labuma organizācijas statusu un praktiskās biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās. JA Latvia ir viens no 37 Junior Achievement Europe un viens no 123 Junior Achievement Worldwide® tīkla biedriem kopš 1991. gada. Junior Achievement Worldwide par ieguldījumu izglītībā šogad nominēta arī Nobela Miera prēmijai.

Eiropas Komisija atzinusi JA Latvia par vienīgo pozitīvo iniciatīvu Latvijā, kas ilgtermiņā un metodiski nodrošina jauniešiem uzņēmējdarbības izglītību.

JA Latvia katru gadu nodrošina Eiropā aprobētu un Latvijas vajadzībām pielāgotu praktiskās biznesa izglītības programmu pieejamību aptuveni 120 000 skolēnu visā Latvijā, visos izglītības līmeņos:

  • Finanšu pratības ABC — sociālo zinību priekšmeta mācību un metodiskie materiāli 1.–9. klasei.
  • Karjeras izglītības programma ĒNU DIENA 1.–12. klasei.
  • Skolēnu mācību uzņēmumu programma 4.–12. klasei.
  • Līderu programma 10.–12. klasei.
  • HealthTech programma - pirmsakselerators augstskolu studentiem, kas veicina inovāciju kopradi starp medicīnas un tehnoloģiju nozarēm.
  • Kvalifikācijas paaugstināšanas un tālākizglītības programmas skolotājiem.

Papildu informācija: Jānis Krievāns,

JA Latvia valdes priekšsēdētājs

Tālrunis: 26188785

E-pasts: janis@jalatvia.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums