LU Instagramā sniegs padomus, kā skolēnam atrast savu ceļu karjerā

iesūtīts: 2022.01.14 09:58
Latvijas Universitātes Instagram kontā (@universitate) 18. un 20. janvārī ikvienam būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus par to, kā saprast, kādu karjeras ceļu izvēlēties un kura būtu atbilstošākā studiju programma savām interesēm.

Uz studētgribētāju jautājumiem atbildes sniegs LU Karjeras centra konsultante Dace Siliņa. Viņa palīdzēs saprast, kā izvēlēties savu īsto profesiju; kā, analizējot savas stiprās un vājās puses, saprast, kura ir atbilstošā studiju programma un ko darīt, ja karjeras ceļš vēl ir pavisam neskaidrs.

D. Siliņa studiju izvēlē iesaka izmantot stratēģiju “Gribu, varu, vajag”. Pirmkārt, svarīgi izvēlēties to jomu, kas patīk, kuru apgūstot un vēlāk strādājot, laiks pazudīs nemanot. Otrkārt, jāpārliecinās vai izvēlētajā jomā ir vajadzīgās prasmes un spējas. Treškārt, vai šajā jomā būs darbs un perspektīvas.

Savukārt savā pieredzē dalīsies LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes 3. kursa students Andis Poļaks, kurš studijas arī savieno ar darbu Cietvielu fizikas institūta Organisko materiālu laboratorijā. Andis pastāstīs, kā viņam gāja studiju programmas un universitātes izvēlē un ko vajadzētu ņemt vērā katram studētgribētājam.

LU turpmāk divas dienas mēnesī līdz pat jūnijam Instagramā sniegs atbildes uz interesentu jautājumiem. Šoreiz LU aicina uzdot jautājumus tieši par savas karjeras izvēli, citas atbilžu un jautājumu sesijas tiks veltītas LU fakultāšu iepazīšanai, dienesta viesnīcām, gatavošanos eksāmeniem, studiju programmām, kā reģistrēties studijām u. c. studētgribētājiem noderīgām lietām.

Esi aktīvs, iesaisties un studē to, kas aizrauj! Jaunumus uzzini LU sociālajos tīklos un www.gribustudet.lv.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums