Tiešsaistes konference “Kur tu esi, skolotāj?” - 10. decembrī

iesūtīts: 2021.12.09 17:23
Lai aktualizētu skolotāju trūkuma problēmas un spriestu par iespējamajiem risinājumiem, Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) piektdien, 10. decembrī, organizē tiešsaistes konferenci “Kur tu esi, skolotāj?”.

Konferencē ievadvārdus teiks izglītības un zinātnes ministre Anita MuižnieceLatvijas Universitātes rektors profesors Indriķis Muižnieks un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības un kultūras jautājumos Dr.sc.admin Ināra Dundure dalīsies datos balstītā analīzē par pedagogu trūkumu un slodzēm, savukārt LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāne profesore Linda Daniela iepazīstinās ar aktuālajiem datiem par skolotāju sagatavošanu Latvijas Universitātē. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga informēs par LIZDA pētījumu par aktuālajām vakancēm izglītības iestādēs.

Otrajā konferences daļā profesore Linda Daniela piedāvās iespējamos risinājumus problēmas mazināšanai, savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Dace Jansone skaidros IZM redzējumu par skolotāju sagatavošanas programmu attīstību. Izglītības kvalitātes valsts dienesta Kvalitātes novērtēšanas departamenta direktors Rolands Ozols runās par sadarbību ar augstākās izglītības iestādēm un aktuālajiem izglītības kvalitātes nodrošināšanas pasākumiem.

Par pašvaldību skolu pieredzi mācību procesa organizācijā stāstīs Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa, Ādažu vidusskolas direktors Česlavs Batņa, Rīgas Klasiskās ģimnāzija direktors, filozofijas skolotājs, pedagoģijas doktors Romans Alijevs, kā arī Daugavpils valstspilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pārstāve Santa Dreimane iepazīstinās ar iniciatīvu “Latvijas Universitātes skolu tīkls”.

Konference tiešsaistē norisināsies no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 un būs skatāma Latvijas Universitātes internetvietnē www.lu.lv, un Latvijas Pašvaldību savienības internetvietnē www.lps.lv, sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs”, kā arī Latvijas sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Konferences darba kartība šeit.

Lai piedalītos konferencē, interesenti aicināti reģistrēties, aizpildot pieteikuma anketu šeit: https://www.ppmf.lu.lv/petnieciba/petnieciba/kur-tu-esi-skolotaj/. Pēc reģistrēšanās uz norādīto e-pastu tiks nosūtīta ZOOM saite, lai pievienotos konferences norisei tiešsaistē.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums