.

Sveic skolēnus – mācību olimpiāžu un konkursu laureātus – aizvadītajā mācību gadā

iesūtīts: 2021.05.26 15:06
Šī gada 7. maijā plkst. 13:00 tiešsaistes apstākļos norisinājās ikgadējais mācību priekšmetu olimpiāžu un konkursu noslēguma pasākumus, kurā kā ierasts Madonas novada pašvaldības izglītības nodaļa apbalvoja Madonas novada skolēnus, kuri šajā mācību gadā ar augstiem panākumiem sevi pierādījuši dažādās olimpiādēs un konkursos. Laureātus sveikt bija ieradušās Madonas novada pašvaldības amatpersonas.

Pasākums pirmo reizi norisinājās neklātienē, tiešsaistes platformā “Zoom”, un šajā gadā īpaši tika piedomāts pie aizraujošas pasākuma programmas. Interesanta informācija par mācību priekšmetu olimpiādēm un konkursiem, statistika un fakti tika pasniegti interaktīvā veidā, izmantojot interneta vietni “Kahoot”. Pasākuma dalībniekiem tika dota iespēja minēt pareizās atbildes, un 4 dalībnieki, kas bija visveiksmīgāk atbildējuši uz “Kahoot” jautājumiem, tika apbalvoti ar īpašām dāvanām no Madonas novada pašvaldības izglītības nodaļas. Pasākuma noslēgumā dalībniekus izklaidēja un ar dažādiem optiskajiem trikiem iepazīstināja viens no Latvijā pazīstamākajiem iluzionistiem - burvju māksliniekiem - Valdemārs Weiss.

Šis gads ir bijis izaicinājumiem pilns un, salīdzinot ar pagājušā gada konkursu un olimpiāžu dalībnieku skaitu, kas bija 451 skolēns, ir redzamas Covid-19 pandēmijas ienestās izmaiņas, jo šogad olimpiādēs un konkursos dalībnieku skaits ir būtiski samazinājies – kopā piedalījušies 283 dalībnieki. 

Šī gada visplašāk pārstāvētā olimpiāde ir bijusi matemātikas olimpiāde ar 77 dalībniekiem, jo tā norisinājās klašu grupā no 5. līdz 12. klasei. No Madonas novada valsts III posmā netika pārstāvēta Matemātikas olimpiāde. Joma, kurā šogad netika iesniegts zinātniski pētnieciskais darbs aizstāvēšanai bija sociālās zinātnes. Franču valodas un filosofijas olimpiādes sasniedza mazāko dalībnieku skaitu, jeb no visa novada tajās piedalījās pa vienam dalībniekam katrā no tām. Novada izglītojamie saņēmuši 10 uzaicinājumus piedalīties valsts olimpiādes III posmā. Tika aicinātas 8 personas, jo novadā ir 2 skolēni, kas šajā mācību gadā piedalījās divās olimpiādēs.  Olimpiāžu laureātu sagatavošanā piedalījās 39 pedagogi. Olimpiādēs piedalījās dalībnieki no 5 dažādiem novadiem. Valsts olimpiāžu III posmā tika pārstāvētas 3 skolas.

Valsts laureāti:

  • Dāvis Palieka (Madonas Valsts ģimnāzija, 12.klase), kas ieguvis divas godalgas valsts olimpiāžu III posmos – II pakāpi ģeogrāfijas olimpiādē (pedagoģe Ilva Markova) un Atzinību ekonomikas olimpiādē (pedagoģe Iveta Vabule)
  • Rachel Lisa Barovska (Madonas pilsētas vidusskola, 10.klase), kas ieguvusi I pakāpi angļu valodas olimpiādē. (pedagoģe Sandra Sinele)
  • Solveigu Burkeviču (Madonas pilsētas vidusskola, 10. klase), kas ieguvusi I pakāpi ZPD konferencē (temats dabaszinībās “Senie latviešu mēri skolas matemātikas kursā, īstenojot jauno mācību saturu. (pedagoģe Jekaterina Ļitvina)
  • Edvards Jermacāns (Madonas Valsts ģimnāzija, 9.klase), kas ieguvis II pakāpi bioloģijā (pedagoģe Līga Ragaine)
  • Elīna Kalniņa (Kalsnavas pamatskola, 9.klase), kas ieguvusi II pakāpi latviešu valodā (pedagoģe Sarmīte Kukāre)
  • Ance Gailuma (Madonas Valsts ģimnāzija, 12.klase), kas arī ieguvusi II pakāpi latviešu valodā (pedagoģe Valda Cakule)

Informāciju sagatavoja: Baiba Leonora Balode

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums