.

Aktualitātes Jēkabpils Agrobiznesa Koledžas Barkavas struktūrvienībā

iesūtīts: 2021.05.26 14:59
Mācību process notiek daļēji klātienē un attālināti, skolas mācību, ārpusstundu un sporta dzīve ir aktīva, interesanta un piesātināta ar dažādiem notikumiem un aktivitātēm. Izglītojamajiem ir iespēja piedalīties konkursos, sacensībās, sporta aktivitātēs un projektos, izpausties, parādīt savas prasmes nodarbībās. Klātienē notiek praktiskās mācības un konsultācijas priekšmetos, kuros izglītojamie kārto Valsts Centralizētos eksāmenus.

Latvijas Darba devēju konfederācija organizēja iedvesmas semināru jauniešiem par izglītības un karjeras iespējām Vidzemes reģionā “Kur mācīsies Vidzemes jaunieši”. 
Tuvojoties mācību un gada noslēgumam, Latvijas Darba devēju konfederācijas eksperti bieži piedalās dažāda līmeņa sanāksmēs, darba grupās un lēmumu pieņemšanas procesos, kas saistīti ar izglītības programmu un darba tirgus vajadzību sabalansēšanu. Pasākumā ar savu pieredzi piedalījās SIA “Pro Build” pārstāvis Ivo Skraustiņš, ar kuru mums ir izveidojies ļoti laba sadarbība. Mūsu audzēkņiem, kuri mācās izglītības programmā Būvdarbi, ir nodrošinātās prakses vietas. JAK Barkavas struktūrvienību pārstāvēja izglītības programmas Būvdarbi ceturtā kursa izglītojamais Aivis Līdaks. Semināra laikā tika runāts par sekojošām tēmām:

  • Kādas ir darba tirgus tendences šobrīd un prognozēs?
  • Kādas ir izglītības iespējas reģiona jauniešiem?
  • Kādas ir izglītības iespējas JAK Barkavas struktūrvienībā?
  • Iespēja uzzināt, kas notur jauniešus savā dzimtajā novadā?

Mūsu audzēknim bija iespēja dalīties pieredzē par darba iespējām pēc skolas absolvēšanas, par izvēlētās Apdares darbu tehniķa profesijas pieprasījumu darba tirgū.

Aprīli skolā norisinājās akreditācija izglītības programmām Būvdarbi, Augkopība, Skaistumkopšanas pakalpojumi un Administratīvie un sekretāra pakalpojumi. Skola saņēma augstāko novērtējumu – izglītības programmas akreditētas uz sešiem gadiem.

Izglītojamie un pedagogi ir priecīgi tikties klātienē uz praktiskajām mācībām. Praktiskajās mācībās tiek apgūta traktortehnikas vadīšana, krāsošana un tapešu līmēšana, telpu un vides sagatavošana viesu uzņemšanai, SPA masāžu veikšana un precīzās tehnoloģijas lauksaimniecībā.


PROFESIONĀLĀ VIDĒJĀ IZGLĪTĪBA JAK BARKAVAS STRUKTŪRVIENĪBĀ

Izvēlies – uzzini - izmēģini un pārvērt savu talantu profesijā

2021./2022.mācību gadā!

Apdares darbu tehniķis – profesionālā vidējā izglītība -  ar pamatizglītību – 4 gadu laikā.

Augkopības tehniķis – profesionālā vidējā izglītība -  ar pamatizglītību – 4 gadu laikā, ar vidējo vai profesionālo vidējo izglītību – 1,5 gadu laikā.

SPA speciālists – profesionālā vidējā izglītība -  ar vidējo vai profesionālo vidējo izglītību – 1,5 gadu laikā.

Lietvedis – arodizglītība -  ar vidējo vai profesionālo vidējo izglītību – 1 gada laikā.

Ko programmas piedāvā?

Profesionālo zināšanu un praktisko iemaņu iegūšana tehniskajās un  teorētiskajās jomās, uz kurām bāzējas šā brīža modernākās un pieprasītākās izglītības programmas: inovatīvā būvniecība, modernā lauksaimniecība, dinamiskā lietvedība un vidi saudzējošā skaistumkopšana.

Jau no pirmā mācību kursa līdzās teorētiskajām zināšanām izglītojamie iegūst padziļinātu, savas profesijas praktisko pieredzi ne tikai skolā, bet arī uzņēmumos un saimniecībās, kuras nodrošina padziļinātu zināšanu apguvi Latvijā un ES valstīs.

21.gadsimta kompetences

Cilvēka un moderno tehnoloģiju saskarnes

Inteliģentā lauksaimniecība,

Inovatīvā būvniecība

Robotizācija

Vidi saudzējoša augkopība, skaistumkopšana

Bioekonomikas sistēmas

Kooperācija realizācijā

Multifunkcionālisms

Nāc un kļūsti viens no mums, iegūsti darba tirgū pieprasītākās profesijas un saņem stipendija līdz 150 EUR,  atrodi mūs Dzirnavu ielā 1, Barkavā, Barkavas pagastā, Madonas novadā, vai apskati mūs  skolas mājas lapā www.barkava.jak.lv un sazvani pa Tālr. 64807215

Informāciju sagatavoja: Raivita Sondore

JAK Barkavas struktūrvienības vadītājas vietniece audzināšanas jomā

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums