Aktualitātes Jēkabpils Agrobiznesa Koledžas Barkavas struktūrvienībā

iesūtīts: 2021.04.21 18:29
Ņemot vērā, ka šobrīd ir daudz ierobežojumi valstī un mācību process notiek attālināti, skolas mācību, ārpusstundu un sporta dzīve ir aktīva, interesanta un piesātināta ar dažādiem notikumiem un aktivitātēm. Izglītojamajiem ir iespēja piedalīties konkursos, sacensībās, sporta aktivitātēs un projektos, izpausties, parādīt savas prasmes nodarbībās.

Lai sekmīgi apgūtu mācību programmu pedagogi savās nodarbībās izmanto jaunākās tehnoloģijas un IT platformas: Google docs un Google disks – mākoņvide, kas dot iespēju saglabāt daudz un apjomīgu informāciju. Dokumnti ir droši un koplietojami. Microsof Office 365 – intelektiskie mākoņpakalpojumi ar pasaules līmeņa drošību. Šīs platformas ļauj veidot efektīvas prezentācijas un  pārbaudes darbus atbilstoši jaunajiem vērtēšanas kritērijiem, kuri tiek tūlītēji izlaboti un redzams kopsavilkums un analīze, kas atvieglo pedagoga darbu. Izglītojamajiem patīk darboties Padlet.com, Canva.com, Ansver Garden, Lino.com platformās, kuras piedāvā vizualizēt digitāli savus darbus, izteikt viedokli un argumentus, paust nostāju un noformēt fotogrāfijas un izveidot video.

Izglītības programmas Viesnīcu pakalpojumi V3 grupas izglītojamā Milēna Krahmaļova piedalījās Nacionālā jauno profesionālu meistarības konkursā SkilsLatvia 2021 tematiskās grupas “Sabiedriskie un individuālie pakalpojumi” nominācijas “Viesu uzņemšana” republikas konkursā. Konkursa mērķis ir sekmēt profesionālās izglītības attīstību Latvijā, tās starptautisko konkurētspēju. Motivēt profesionālās izglītības iestāžu audzēkņus prasmes un iemaņas izvēlētajā profesijā. Konkursā tika vērtētas personīgās prezentācijas prasmes, komunikācijas prasmes, svešvalodu zināšanas, viesnīcas struktūras, nodaļu un darba organizācijas pārzināšana un citas prasmes viesnīcu segmentā. Skolotāja Līga Zaļmeža, kura sagatavoja audzēkni konkursam  un skolas administrācija ir ļoti priecīgi par iegūto 7. vietu republikā.

Katru gadu Latviešu valodas aģentūra aicina skolēnus un jauniešus iesaistīties radošo darbu konkursos, kurā ir iespēja rakstīt savu darbiņu (dzejoli, eseju, miniatūru), klāt pievienojot arī savu zīmējumus. Izglītojamie saņēma pateicību par līdzdalību radošo darbu konkursā un grāmatas "Izstāsti man savu sapni" tapšanā. Lielākā daļa konkursa dalībnieku bija pamatīgi pieķērušies izvēlētajai tēmai: kas tad ir īsti ir sapnis? Vai tas, ko uz pāris stundām redzam naktī? Bet varbūt sapnis ir kāda iecerēta mājdzīvnieka saņemšana, nākotnes profesija vai pat globālāk – pasaules pārveides idejas? Esam ļoti gandarīti, ka grāmatā “Izstāsti man savu sapni” ir iekļauti arī JAK Barkavas struktūrvienības izglītojamo darbi: Sindija Renāte Vīksniņa (V3 grupa), rakstīja eseju un Dagmāra Leitāne (V4 grupa)- rakstīja dzejoli:

Ik vakaru aizverot acis sākas īsts sapņu tracis.

Tu nezini, kas tevi sagaidīs rīt brienot  sapņu taku

Tās var būt lielākās bailes un prieki, kā arī tīrākie nieki

Ko ik nakti prātā likt un bez tiem neiztikt

Jo sapnis ir slēptākās domas, kas katru rītu var izmainīt mūsu domas.   

JAK Barkavas struktūrvienības pedagogi un izglītojamie ar eTwinning vēstnieci Mairitu Smelteri priekšgalā aktīvi darbojas nacionālajos un starptautiskajos projektos.  Aktīva, interesanta un sasniedzot augstus darba rezultātus projektu darbībā  skolai ir piešķirts augstākās šīs kopienas novērtējums  - eTwinning Skolas tituls.

Kas ir eTwinning skola?

eTwinning Skolas ir eTwinning pasaules līderi. Šo Skolu vadība un skolotāji – līderi saprot eTwinning nozīmīgumu un tā vērtības, tāpēc ievieš tās skolas pamatnostādnēs, praksē un profesionālajā pilnveidē. Skolu skolotāji strādā kopā un dalās savā spēkā, nodrošinot ikvienam plašāku un bagātāku izglītības pieredzi. Skolas ir paraugi – tās iedvesmo un rāda ceļu citām skolām, kā sasniegt to līmeni. Tādējādi tiek realizēts solījums par pārmaiņām izglītībā, lai viņu apmācāmie jaunieši tiktu audzināti par labākiem cilvēkiem, labākiem skolēniem, labākiem un aktīvākiem pilsoņiem. Skola tiek atpazīta digitālajā praksē, eDrošības praksē, inovatīvā un radošajā pieejā pedagoģijai, personāla nepārtrauktas profesionālās attīstības veicināšanā, uz sadarbību starp personālu un skolēniem vērstas mācību prakses veicināšanā.

JAK Barkavas struktūrvienībā eTwinning projektos iesaistīti 50 izglītojamie un kursus apmeklējuši 20 pedagogi, 7 no tiem reāli arī aktīvi, elastīgi un radoši šobrīd darbojas: Maija Opincāne, Mairita Smeltere, Egita Kārkliņa, Jēkabs Strazdiņš, Agris Ankravs, Līga Krūmiņa, Raivita Sondore.

Latvijas Lauku Konsultāciju un Izglītības centra organizētajā konferencē “Nākotne gudrā lauksaimniecība” piedalījās Izglītības programmas Augkopība pedagogs Aigars Oļukalns. Konferencē dalību ņēma Zemkopības ministrijas pārstāvji, Pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības nozares eksperti,  lauksaimniecības segmenta speciālisti, vadošie pedagogi, profesori Lauksaimniecības nozarē. Šī bija vēl viena iespēja pastāstīt, parādīt un dalīties pieredzē, kā JAK Barkavas struktūrvienībā tiek sagatavoti konkurētspējīgi Augkopības nozares speciālisti. Vairāku veiksmīgu sasniegumu realizēšana Izglītības programmas  Augkopība ietvaros,  nākamā mācību gada 2021. gada septembrī JAK Barkavas struktūrvienība organizēs Nozares jauno profesionāļu meistarības konkursu nominācijas “Augkopība” republikas konkursu.

Profesionālās izglītības AMI Sporta darba metodiskā centra organizētajos konkursos JAK Barkavas struktūrvienības izglītojamie sasnieguši augstus rezultātus. Konkursā “Iepazīsti sava novada, pagasta, pilsētas sporta bāzes izstaigājot tās” iegūtas divas 1. vietas un divi atzinības raksti republikā. 1.vieta Annai Uzulniecei Lazdiņai B4 grupas izglītojamā – par plašu un izsmeļošu vizualizētu aprakstu – “Sporta iespējas Madonas pilsētā”. 1.vieta Sindijai Renātei Vīksniņai V3 grupas izglītojamā – par interesantu, aizraujošu vizualizētu aprakstu – “Sporta iespējas Litenes pagastā un Gulbenes pilsētā”. Atzinības rakstus saņēma Niks Ikaunieks A2 grupas izglītojamais par prezentāciju “Sporta iespējas Līgatnes pilsētā” un Elizabete Boļšakova V1 grupas izglītojamā par prezentāciju “Sporta iespējas Varakļānu pilsētā”. Viens no konkursa mērķiem ir ne tikai veicināt fiziskās aktivitātes, bet arī izzināt sporta iespējas un piedāvājumu savā dzimtajā pilsētā, pagastā un novadā.

Konkursā “Izaicini sevi un citus” augstākajā Zelta līmenī ir  četri JAK Barkavas struktūrvienības izglītojamie - Sindijai Renātei Vīksniņai V3 grupas izglītojamā, Anita Platače SPA1 grupas izglītojamā, Ilze Zvejsalniece SPA1 grupas izglītojamā, Evija Burtina L1 grupas izglītojamā. Sudraba līmenī Agnese Poļaka – struktūrvienības lietvede, Sandis Rošāns V2 grupas izglītojamais.

Šis konkurss no dalībniekiem prasa ne tikai gribasspēku, bet arī fizisko izturību, spēku un uzņēmību. Jo, lai sasniegtu Zelta līmeni mēneša laikā dalībniekam jāpiedalās 7 līdz 10 sporta veidos, jānodedzina 10 – 15 tūkstoši kaloriju, jābūt aktīvam un kustībā 25 – 30 stundas un jāpieveic 100 – 150 km. Nopietns izaicinājums, tāpēc sporta organizatore Inga Dzelme ir ļoti priecīga, ka šajā konkursā ir tik daudz dalībnieku un uzrādīti labi rezultāti visas republikas profesionālo skolu konkurencē. Tas liecina, ka ar vien vairāk izglītojamo un darbinieku domā par savu veselību un fizisko attīstību.

Attālinātajās Latgales Reģiona sacensībās “Trīscīņa” 1.vietu ieguva Sandis Rošāns V2 grupas izglītojamais.

Visu aprīļa mēnesi norisināsies konkurss izglītojamajiem un pedagogiem “Sporta erudītu konkurss”, kurā tiks noskaidroti erudītākie par sporta veidiem, sportistiem, dažādiem sporta komandu sasniegumiem un interesantiem faktiem sportā.

JAK Barkavas struktūrvienības administrācija un pedagogi gatavojas Centralizētajiem Valsts pārbaudījumiem un Centralizētajiem Kvalifikācijas eksāmeniem. Tas ir jauns izaicinājums gan mums pedagogiem, gan izglītojamajiem, jo lai apgūtu mācību programmu attālināti ir jāiegulda daudz pūļu, darba un jāapgūst jaunas prasmes.


PROFESIONĀLĀ VIDĒJĀ IZGLĪTĪBA JAK BARKAVAS STRUKTŪRVIENĪBĀ

Izvēlies – uzzini - izmēģini un pārvērt savu talantu profesijā

2021./2022.mācību gadā!

Apdares darbu tehniķis – profesionālā vidējā izglītība -  ar pamatizglītību – 4 gadu laikā.

Augkopības tehniķis – profesionālā vidējā izglītība -  ar pamatizglītību – 4 gadu laikā, ar vidējo vai profesionālo vidējo izglītību – 1,5 gadu laikā.

SPA speciālists – profesionālā vidējā izglītība -  ar vidējo vai profesionālo vidējo izglītību – 1,5 gadu laikā.

Lietvedis – arodizglītība -  ar vidējo vai profesionālo vidējo izglītību – 1 gada laikā.

Ko programmas piedāvā?

     Profesionālo zināšanu un praktisko iemaņu iegūšana tehniskajās un  teorētiskajās jomās, uz kurām bāzējas šā brīža modernākās un pieprasītākās izglītības programmas: inovatīvā būvniecība, modernā lauksaimniecība, dinamiskā lietvedība un vidi saudzējošā skaistumkopšana.

     Jau no pirmā mācību kursa līdzās teorētiskajām zināšanām izglītojamie iegūst padziļinātu, savas profesijas praktisko pieredzi ne tikai skolā, bet arī uzņēmumos un saimniecībās, kuras nodrošina padziļinātu zināšanu apguvi Latvijā un ES valstīs.

21.gadsimta kompetences

Cilvēka un moderno tehnoloģiju saskarnes

Inteliģentā lauksaimniecība,

Inovatīvā būvniecība

Robotizācija

Vidi saudzējoša augkopība, skaistumkopšana

Bioekonomikas sistēmas

Kooperācija realizācijā

Multifunkcionālisms

Nāc un kļūsti viens no mums, iegūsti darba tirgū pieprasītākās profesijas un saņem stipendija līdz 150 EUR,  atrodi mūs Dzirnavu ielā 1, Barkavā, Barkavas pagastā, Madonas novadā, vai apskati mūs  skolas mājas lapā www.barkava.jak.lv un sazvani pa Tālr. 64807215


JAK Barkavas struktūrvienības vadītājas vietniece audzināšanas jomā Raivita Sondore

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums