Izvēlne
.

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 26. kājnieku bataljona mācības Aiviekstē

iesūtīts: 2023.06.06 14:08
No 7. līdz 8. jūnijam Aiviekstē ZS 2.Vidzemes brigādes 26. kājnieku bataljons mācību laikā pārbaudīs rotu spēju veikt aizsardzības uzdevumus konvencionāla militāra apdraudējuma gadījumā.

Militāro mācību laikā Aiviekstē zemessargi un karavīri veiks aizkavēšanas un aizsardzības operācijas, patrulēšanu un reidus, ierīkos slēpņus, patruļbāzes un novērošanas posteņus, kā arī uzstādīs šķēršļus un pildīs citus mācību scenārijā noteiktos uzdevumus.

Mācību laikā Aiviekstē pārvietosies zemessargi, karavīri, kā arī militārā tehnika. Uzdevumi tiks veikti izmantojot tikai salūtmunīciju un kaujas imitācijas līdzekļus, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret militāro mācību aktivitātēm valsts teritorijā, kas palīdz uzlabot valsts aizsardzības spējas un vērstas uz valsts nacionālās un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu. Zemessardze pateicas privāto zemju īpašniekiem, kuri sniedz būtisku atbalstu, piekrītot iznomāt savus īpašumus mācību vajadzībām.

Mācību aktīvā fāze noslēgsies 8.jūnijā. Jautājumu gadījumā lūdzu zvanīt uz tālruni 20261239.

Informāciju iesūtīja: ZS 26. kājnieku bataljons 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums