Izvēlne
.

Cesvaines pilī turpinās īstenot projektu “Heritage.lv”

iesūtīts: 2023.05.10 08:46
Pēc iesniegto pieteikumu izvērtēšanas apstiprināts projekts “Capitalization of cultural and historical heritage”, “Heritage.lv”, (“Kultūrvēsturiskā mantojuma vērtību stiprināšana”), kurā piedalās arī Madonas novads ar objektu Cesvaines pils, informē Madonas novada pašvaldības projektu ieviešanas nodaļas projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste Iveta Raimo.


Projekta mērķis ir kapitalizēt un nostiprināt projekta "Heritage.lv" iepriekšējo divu kārtu rezultātus, kas tika sasniegti programmas tiešā finansējuma projekta ietvaros.  Šīs kārtas projekts pilnveidos tūrisma pakalpojumus un iespējas mantojuma objektos.

Kopējais projekta budžets ir 238 532,00 EUR, no kuriem Madonas novada pašvaldības projekta budžeta daļa ir 80 000 EUR. Visas aktivitātes plānots īstenot līdz 2023. gada novembra vidum, kā ietvaros tiks iegādāti jauni krēsli, vitrīnas, skatu tornī uzstādītas kameras un TV ekrāns, ko lejas zālē varēs vērot apmeklētāji ar pārvietošanās grūtībām. Tiks organizētas dažādas aktivitātes Leģendu naktī (oktobrī) Cesvaines pilī. Notiks arī pieredzes apmaiņas pasākumi un tiks īstenota kopēja informatīvā kampaņa par projektā iesaistīto tūrisma objektu piedāvājumu tuvākiem un tālākiem ceļotājiem.

Pārrobežu (ārējo robežu) sadarbības programmas 2014.–2020. gadam trešā projektu konkursa ietvaros Madonas novada pašvaldības sadarbības partneri ir Daugavpils valstpilsētas pašvaldība un Rundāles pils muzejs. Tādējādi tiks pārstāvēti trīs Latvijas reģioni, lai veicinātu kopēju tūrisma sadarbību un attīstību.




Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Madonas novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.


Laura Kovtuna

Madonas novada pašvaldības

Attīstības nodaļas

Sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums