Izvēlne

Iznākusi pasaku grāmata “Mana sapņu ziema Madonā”

iesūtīts: 2023.03.22 17:41
2022. gada nogalē Madonas novada pašvaldība mudināja novada iedzīvotājus iešķilt sevī radošo dzirksti un Ziemassvētku gaidās sacerēt īsu, pašu ilustrētu pasaku, kuras motīvs ir “Mana sapņu ziema Madonā!”

Motīva izvēle nebija nejauša. Madona sevi pamatoti dēvē par ziemas galvaspilsētu un Madonas novads ir ziemas novads, par ko mums katram šoziem ar bagātīgo sniega daudzumu daba uzstājīgi, jau iesoļojot arī pavasarī, atgādināja.

Pašvaldības attīstības nodaļas uzsaukums iesūtīt pasakas guva lielu atsaucību un kopumā tika saņemtas 25 lieliskas, stilistiski atšķirīgas pasakas, kurās fantāzija mijās ar īstām izjūtām, pārdzīvojumiem un spilgtu iztēli. Pasaku autoru vidū, aptverot visu Madonas novadu, ir gan pirmsskolas un skolas vecuma bērni un jaunieši, gan pieaugušie, kas pierāda sen zināmu patiesību – pasaku rakstīšanai un lasīšanai nav vecuma ierobežojuma.

Apkopojot un izvērtējot iesūtītos darbus, tika pieņemts vienīgais pareizais lēmums, un proti, pasakas jāpublicē grāmatā. Sadarbībā ar maketētāju Raimondu Vinduli tapa grāmatas makets un vēlāk arī pati grāmata. Pasaku grāmata “Mana sapņu ziema Madonā” jau drīzumā būs pieejama Madonas novada bibliotēkās, kā arī to varēs iegādāties Tūrisma informācijas centrā, taču pirmie to svaigi no drukātavas varēja apskatīt un saņemt paši pasaku autori. Pateicībā par ieguldījumu grāmatas tapšanā Madonas novada pašvaldība 17. martā kinoteātrī “Vidzeme” rīkoja grāmatas atklāšanu, kurā tika aicināti piedalīties visi pasaku autori un to ģimenes locekļi. Ieradās lielākā daļa no autoriem. Sarunā daži atklāja, ka radošais process lielākoties grūtības neradīja. Dažam vieglāk padevusies rakstīšana, citam – darbs pie ilustrēšanas. Kādam grūtības sagādāja ierobežotais pasakas garums  - viena A4 lappuse. Cits apjomu bija ignorējis un iesūtīja pasaku, kas jau tuvojās 2-3 lappusēm. Vienā jautājumā gan valdīja vienprātība – jāraksta vēl un arī jaunai grāmatai jātop. Auditorijā tika mētātas dažādas idejas. Jaunās grāmatas tēma varētu būt veltīta vasarai un arī citiem gadalaikiem. Arī spoku stāsti varētu būt labs žanrs, kurā sevi izpaust. Iespējams, varam domāt arī par dzeju? Pozitīvi, ka radošā dzirksts, ko pasaku konkurss iededza, nav apsīkusi un gan gados jaunie, gan pieredzējušie pasaku rakstītāji nedomā šai nodarbei mest mieru.

Grāmatas atklāšanas pasākuma noslēgumā visi klātesošie varēja uzkavēties un noskatīties filmu “Runcis Zābakos – pēdējā vēlēšanās”.

Pasaku autori: Ance Šķēle, Māris Frinde, Zane Frinde, Žanna Pērkone, Adrija S. Elīna Rudoviča (iesūtīja divas pasakas), Katrīna Iesaliņa, Marta Mincāne, Patrīcija Radiņa, Rūdolfs Galejs, Ineta Resne, Aivars Zariņš ar meitu Rasu Zariņu, Elizabete Kozlovska, Viktorija Bērziņa, Sabīne Valtere, Sarma Cīrule, Elena Mikoviča, Denīze Bormane, Evita Akaševa, Diāna Ezeriņa, Beāte Songailo, Gerda Akmentiņa, Sandija Līva Liepiņa kā arī Madonas pilsētas vidusskolas skolotāja Alla Sniedze un 1.c klases skolēni.

Paldies, visiem, kas ļāva savai fantāzijai lidot un piezemēties pasaku grāmatā!   

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums