Izvēlne

VADC janvārī dosies 57 izbraukumos, Madonā donoru diena būs 25. janvārī

iesūtīts: 2023.01.06 15:42
Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina iesākt Jauno gadu ar īstu sirdsdarbu, ziedojot asinis! VADC līdz janvāra beigām dosies 57 izbraukumos, kā arī gaidīs ikvienu pastāvīgajās asins ziedošanas vietās.

VADC donorus turpina gaidīt visās pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā – Sēlpils ielā 9, Merķeļa ielā 11, Hipokrāta ielā 2, Kurzemes filiālē – Liepājas slimnīcā (pēc iepriekšēja pieraksta), Latgales filiālē – Rēzeknes slimnīcā, Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu Asins sagatavošanas kabinetos – Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Savukārt izbraukumi plānoti daudzās vietās Rīgā, Jēkabpilī, Talsos, Viļakā, Jaunpilī, Ilūkstē, Vecumniekos, Audriņos, Tukumā, Krāslavā, Brocēnos, Rogovkā, Jūrmalā, Dubnā, Jelgavā, Viļānos, Bauskā, Gulbenē, Salacgrīvā, Ludzā, Preiļos, Kaunatā, Kuldīgā, Sventē, Ikšķilē, Madonā, Iecavā, Pļaviņās, Aizkrauklē, Jaunpiebalgā. Pilns izbraukumu vietu saraksts pieejams mājaslapā www.donors.lv.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju – personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. 

Lai dotos uz asins ziedošanas vietu, galvenais ir laba pašsajūta un vēlme palīdzēt. Pēc reģistrēšanās potenciālajam donoram jāaizpilda neliela anketa, kam seko saruna ar ārstu, temperatūras un asinsspiediena mērījumi, kā arī hemoglobīna pārbaude. Ja  visi rādītāji ir labi, tad donors aicināts doties uz asins ziedošanu, kas aizņem aptuveni 30 minūtes.

25.01. - Madonas mūzikas skola, Blaumaņa iela 16, Madona, no plkst. 9.00 līdz 13.00.

Izbraukumus un ziedošanas vietas meklē ŠEIT.

Informāciju sagatavoja: Ilze Maskalāne

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālrunis: 20217001

E-pasts: ilze.maskalane@vadc.gov.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums