Izvēlne

Piedalies Madonas novada ģerboņa izveidē līdz 30.decembrim!

iesūtīts: 2021.10.27 09:46
Madonas novada pašvaldība aicina ikvienu jaunizveidotā novada iedzīvotāju neatkarīgi no vecuma vai dzīvesvietas līdz 30. novembrim piedalīties aptaujā un izteikt savas domas, kādām vērtībām jābūt attēlotām jaunajā Madonas novada ģerbonī.

Pirms 2021. gada vasarā veiktās Administratīvi teritoriālās reformas – Madonas novadam, Lubānas novadam, Cesvaines novadam un Ērgļu novadam bija apstiprināti katram savs novada ģerbonis. Ar š.g. 1. jūliju, stājoties spēkā reformai, spēku zaudēja Madonas novadā apvienojamo pašvaldību ģerboņi. 
Jaunizveidoto pašvaldību domes, ja novada nosaukums nav mainīts, varēja pieņemt lēmumu: saglabāt līdzšinējo ģerboni vai noteikt laiku jauna ģerboņa izstrādei. Madonas novada dome 26. augusta sēdē nolēma atzīt par spēku zaudējušiem jaunizveidotajā Madonas novadā iekļauto novadu: Madonas novada, Cesvaines novada, Ērgļu novada, Lubānas novada ģerboņus un uzsākt Madonas novada ģerboņa izstrādes procesu.
Līdz ar domes lēmumu ir sācies darbs pie vienota ģerboņa, kas sevī iemiesotu spēcīgāku teritoriālo un simbolisko piederību apvienotajam Madonas novadam, izstrādes. Šajā darbā mums nepieciešams arī novada iedzīvotāju atbalsts, viedoklis un redzējums.
Madonas novada pašvaldība aicina ikvienu jaunizveidotā novada iedzīvotāju neatkarīgi no vecuma vai dzīvesvietas līdz 11. novembrim piedalīties aptaujā un izteikt savas domas, kādām vērtībām jābūt attēlotām jaunajā ģerbonī. Sniegtās idejas tiks apkopotas un nodotas jaunā Madonas novada ģerboņa izstrādātājiem. 

Aptauju vari apmeklēt ŠEIT vai arī nolasot tekstam pievienoto attēlā redzamo QR kodu
 
Vienlaikus tiks uzsākts darbs arī pie apvienotā Madonas novada jaunā ģerboņa konceptuālās un vizuālās idejas izstrādes, balstoties heraldikas likumos. Madonas novada ģerboņa izstrādes procesu plānots veikt līdz 2022. gada vasarai. 
Jāpiebilst, ka jaunā Madonas novada ģerboņa izstrāde neietekmē novada pilsētu, kā arī pagastu ģerboņu lietojumu. Tie joprojām paliek spēkā un saskaņā ar saistošajiem notikumiem ģerboņus var izmantot kā līdz šim. 
Paldies par idejām!
 
Madonas novada pašvaldība
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums