Izvēlne

Turpinās būvdarbi projektā “Industriālās zonas, biznesa attīstības centra un uzņēmējdarbības infrastruktūras izveide Madonas novadā”

iesūtīts: 2021.10.25 11:01
ERAF darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" prioritārā virziena "Vides aizsardzības un resursu izmantošanas efektivitāte" 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" ietvaros tiek īstenots projekts Nr. 5.6.2.0/19/I/020 “Industriālās zonas, biznesa attīstības centra un uzņēmējdarbības infrastruktūras izveide Madonas novadā”.

Projekta mērķis ir Madonas novada industriālās teritorijas revitalizācija, reģenerējot degradēto teritoriju atbilstoši Madonas novada attīstības programmai 2013.-2020.gadam, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi, radot jaunas darba vietas, piesaistot nefinanšu investīcijas,  izbūvējot laukumus un noliktavu ēkas Sauleskalnā un pārbūvējot tipogrāfijas ēku par biznesa attīstības centru Madonas pilsētā.

Projekta ietvaros tiks izbūvēta industriālā zona 5,5384 ha platībā. Uzņēmumi, kas darbosies projekta teritorijā, radīs 46 jaunas darba vietas un veikts 4 378 995 EUR nefinanšu investīcijas.

Projekta ietvaros Sauleskalnā paredzēts izbūvēt asfaltētus laukumus Kārļa ielā 7, Kārļa ielā 9 un Kārļa ielā 1B, noliktavas ēkas Kārļa ielā 9 un Raiņa ielā 2, nojumi Raiņa ielā 2 un veikt teritorijas labiekārtošanu.

Objektā pabeigti ārējo inženierkomunikāciju izbūves darbi, visā teritorijā izbūvēta laukumu pamata konstrukcija un daļā uzsākti asfaltēšanas darbi. Uzbūvētas abas noliktavas un nojumes ēkas, kurām tiek veikti iekšdarbi.

Būvdarbus veic Personu apvienība “Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Jēkabpils būve" un Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latgalija"” par kopējo līgumcenu EUR 4 132 051,67 bez PVN.

Būvdarbi notiek arī Madonas pilsētā Saieta laukumā 2a Tipogrāfijas ēkā. Pārbūvējot ēku, tajā paredzēts izveidot ražošanas, tirdzniecības un biroja telpas – ēkas pagrabstāvā noliktavu un tehniskās telpas, 1. stāvā  ražošanas un tirdzniecības telpas, 2. un 3. stāvā biroju telpas un 4. stāvā tehniskās telpas. Lai nodrošinātu vides pieejamību ēkā paredzēts izbūvēt pasažieru liftu.

Objektā ir veikti jumta pārbūves darbi, turpinās inženierkomunikāciju izbūves darbi un aktīvi notiek ēkas iekšdarbi.


Informāciju sagatavoja: KLINTA GALEJA, Madonas novada pašvaldības Projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste
 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums