Izvēlne

Bēbīšu skoliņa "Asniņš" OKTOBRĪ aicina!

iesūtīts: 2021.09.29 16:43
Madonas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē "Kastanītis", Blaumaņa 19 biedrība "KASTANĪTIS - BĒRNIEM" bebīšu skoliņa "Asniņš" projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem”, identifikācijas Nr. 9.2.4.2/16/I/092, ietvaros piedāvā (13 nodarbības ciklā 1.-6. nodarbību ciklā un 9 nodarbības noslēdzošajā – 7. ciklā ) topošajām māmiņām un jaunajiem vecākiem.

To uzdevumi ir:
  1. Sniegt iespēju jaunajām māmiņām, tai skaitā sociālā riska grupām integrēties sabiedrībā, rast risinājumus aktuālām problēmām un daļēji novērst to cēloņus.
  2. Sniegt psiholoģisku atbalstu un speciālistu palīdzību ( mikrologopēda, pediatra, ģimenes psihoterapeita, fizioterapeita, mūzikas terapeita, smilšu terapeita, fitoterapeita, fitnesa trenera,  kinestētiskā hendlinga speciālista, ginekologa, dūlas u.c. speciālistu lekcijas).
  3. Dot iespēju jaunajiem vecākiem tikties un dalīties pieredzē un attīstīt viņu prasmes bērnu kopšanā un attīstības veicināšanā.
  4. Dot iespēju bērniem jau no mazotnes būt kopā ar vienaudžiem.

Trešā cikla 3. nodarbībā  ,,Sveiks, es esmu mājās!” 07.10.2021. plkst. 15:00-16:15  viesosies Ilze Gaile, sertificēta bērnu aprūpes māsa.

Kad pasaulē ieradies māmiņas un tēta gaidītais bērniņš, vecāku dzīvē izmainās lietu kārtība un neapšaubāmi nozīmīgāko vietu ieņem jaundzimušā vajadzības. Svarīga, būtiska bērniņa dzīves pieredze veidojas ikdienišķās, vienkāršās lietās – jaundzimušā aprūpē, kas no vecākiem prasa laiku, pacietību, arī zināšanas un izpratni. Nodarbībā sertificēta bērnu aprūpes māsa pastāstīs, ko sevī ietver mazuļa ikdienas aprūpe, kā arī dalīsies ar ieteikumiem, kā to veikt pareizi, lai tas nesagādātu raizes ne mazulim, ne vecākiem.

Trešā cikla 4. nodarbībā  „Alerģijas dažādās izpausmes mazuļiem”. 14.10.2021. plkst. 15:00-16:15  viesosies Dace Kārkliņa, sertificēts alergologs.

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku, tajā skaitā zīdaiņu, sastopas ar dažādām alerģijām. Zīdaiņiem un maziem bērniem biežākā izpausme ir atopiskais dermatīts jeb “ādas alerģija”, tomēr ir sastopami arī citi varianti. Alerģijas izraisītāji var būt gan dabiskas izcelsmes alergēni, piemēram, mājdzīvnieki, putekļi, pelējums, gan dažādas ķīmiskās vielas, piemēram, sadzīves ķīmijā esošās smaržvielas, gan pārtikas produkti, piemēram, govs pienes, olas, kvieši, rieksti. Nodarbībā tiksimies ar sertificētu alergologu, kas pastāstīs par biežākajiem alergēniem un dažādajām alerģijas izpausmēm tieši zīdaiņiem, lai topošie un jaunie vecāki pēc iespējas savlaicīgi spētu atpazīt iespējamās alerģijas simptomus un līdz ar to arī vērsties pie jomas speciālista pēc palīdzības.

Trešā cikla 5. nodarbībā  „Vesela māmiņa un vesels bērniņš -pēcdzemdību periods” 21.10.2021. plkst. 15:00-16:15 viesosies Ieva Vosele, sertificēta fizioterapeite.

Pēcdzemdību periods mēdz būt rūpju pilns lolojot tik tikko pasaulē nākušo bērniņu, tāpēc, gādībā par jaunās māmiņas veselību, runāsim par profilaktiskajiem fizioterapijas pasākumiem, ko ir vērts ievērot grūtniecības laikā, lai sagatavotu savu ķermeni palielinātajai slodzei, kas jāiztur mazuļa gaidību un aprūpes periodā. Tāpat lūkosim ko preventīvi darīt, lai nebūtu jāsaskaras ar dažādās pēcdzemdību problēmās kas saistītas ar fizioterapijas jomu, kā arī pieskarsimies tam, kā atgūt fizisko formu pēc grūtniecības un dzemdībām. (1.daļa)

Dalība nodarbībās - bez maksas.


Projekts “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” tiek īstenots darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.1. Pasākuma “Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” un 9.2.4.2. Pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Madonas novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus.

Projekts tiks īstenots no 2020. līdz 2023.gadam. Par tā aktivitātēm var uzzināt Madonas novada mājas lapā; Madonas pilsētas PII ,,Kastanītis” mājas lapā - www.madona.lv/kastanitis sadaļā bebīšu skoliņa  ,,Asniņš”; sociālā tīkla facebook sadaļā bebīšu skoliņa ,,Asniņš”.

Katru afišu rotā veselīgi sirsnīgs ābols. Tā ir projekta atpazīšanas zīme, kas simbolizē svaigumu, vitalitāti un veselību.


Novada topošās māmiņas un jaunie vecāki kopā ar mazulīti tiek aicināti aktīvi iesaistīties projekta ietvaros rīkotajās nodarbībās.



Kontakttelefona Nr.: 26456234

Informāciju sagatavoja: Ārija Logina 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums