Izvēlne
.

Par sociālajiem pabalstiem Madonas novadā

iesūtīts: 2021.09.20 10:11
Pēc administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas Madonas novada pašvaldības Sociālajā dienestā esam saņēmuši ļoti daudz jautājumu par sociālajiem pabalstiem.

Veidojot jauno Madonas novada Sociālā dienesta struktūru, tika apkopoti dati par Madonas, Ērgļu, Cesvaines un Lubānas sociālo dienestu piešķirtajiem sociālajiem pabalstiem un sociālajiem pakalpojumiem. Madonas novada pašvaldības Sociālā dienesta piešķirtie pašvaldības iniciatīvas pabalsti ir labvēlīgāki iedzīvotājiem, piemēram, pabalsts nozīmīgā dzīves jubilejā.

Informējam, ka jaunizveidotajā Madonas novada pašvaldībā sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu piešķiršanu līdz 2021. gada 31. decembrim veiks esošie četri sociālie dienesti – Madonas novada pašvaldības Sociālais dienests, Cesvaines Sociālais dienests, Lubānas Sociālais dienests un Ērgļu Sociālais dienests, pamatojoties uz saviem saistošajiem noteikumiem par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem.

Šobrīd dome veido jaunu pašvaldības iestādi – “Madonas novada Sociālo dienestu”, līdz ar to tiks izstrādāti jauni normatīvie akti – saistošie noteikumi par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem, ņemot vērā likumā noteiktās prasības, kur prioritārie būs pamata sociālie pabalsti – GMI un mājokļa pabalsts, un, izvērtējot situāciju un novada budžeta iespējas, tiks noteikta vienota pašvaldības iniciatīvas pabalstu sistēma visā Madonas novada teritorijā.

Aicinam būt saprotošiem šajā pārejas periodā un neskaidrību gadījumā sazināties ar sociālo dienestu darbiniekiem.


Ilze Fārneste

Madonas novada pašvaldības

Sociālā dienesta vadītāja p.i. 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums