Izvēlne
.

Veic vides objekta “NLO” maketēšanu dabā

iesūtīts: 2021.05.13 11:09
30. aprīlī, spītējot ne pārāk viesmīlīgiem laika apstākļiem, Madonā ieradās mākslinieka Norberta Kudiņa komanda, lai ar pašvaldības īpašumu uzturēšanas nodaļas darbinieku palīdzību veiktu vides objekta "NLO" maketēšanu dabā.

Š.g. 3. februārī noslēdzās Madonas novada pašvaldības rīkotā aptauja “NLO Madonā - būt vai nebūt!”, kurā aicinājām iedzīvotājus sniegt vērtējumu idejai par mākslinieka Norberta Kudiņa veidotā vides objekta “NLO” uzstādīšanu Valdemāra bulvārī – līdzās Madonas novada bibliotēkai un Mīlestības graviņai, kā arī aicināja dalīties reālos vai izdomātos piedzīvojumos, kuros iesaistīta dzīvība no citām planētām. Kopumā tika saņemtas vairāk nekā 300 balsis. Atbalstu idejai izteica 80% aptaujas dalībnieku, savukārt 17% pauda vēlmi, lai NLO dodas citur. 3% no anketas aizpildītājiem atzina, ka viņiem ir vienalga. Balstoties uz iedzīvotāju pozitīvo vērtējumu, turpinājās darbs pie idejas īstenošanas un nākamais solis bija vides objekta maketēšana vietā, kur to plānots uzstādīt.

“Makets tika izgatavots no tērauda mērogā 1:1, lai varētu precīzi saprast vides objekta proporciju esošajā vides kontekstā. Maketa kopējais augstums bija 5 metri, platums – 3 metri. Turpmāko trīs mēnešu darbs ritēs pie objekta izveides, lai rudenī, līdz ar Mīlestības graviņas I kārtas izbūvi, kurā paredzēta arī vides objekta zonas izveide, atklātu pirmo vides objektu Madonā. NLO izveidē pielietotais pamatmateriāls - nerūsējošais tērauds,” uz maketēšanas procesu atskatās Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas ainavu arhitekte Agnese Silupa piebilstot, ka līdz ar vides objekta uzstādīšanu, plānots veikt arī tā teritorijas labiekārtošanu - pieejas celiņu, apgaismojuma izbūvi, apstādījumu ierīkošanu, labiekārtojuma elementu uzstādīšanu.

Jau iepriekš informējām, ka ideja par tieši šādu vides objektu, tieši šādā izpildījumā nav nejauši paķerta no gaisa. 2018. gada nogalē Madonas novada pašvaldība rīkoja ideju konkursu “Madonas pilsētas vides objektu dizaina izstrāde”, kura mērķis bija rast idejiski labākos risinājumus vides objektu izveidei Madonas pilsētas publiskajā ārtelpā, iekļaujot tos apkārtējā vides kontekstā, kā arī veicināt Madonas pilsētas vizuālo identitāti un atpazīstamību, motivēt ikvienu izstrādāt oriģinālas idejas, lai vēlāk tās īstenotu pilsētvidē. Kopskaitā tika saņemtas 50 idejas no 30 autoriem. Trešo vietu konkursā kompetentas žūrijas vērtējumā ieguva tēlnieka Norberta Kudiņa piedāvātā savdabīgā un interesantā ideja par gaismas objektu pie Madonas bibliotēkas - NLO lidojošo šķīvīti, kas balstās uz metāla konstrukcijām un gaismas staru ietekmē rada sajūtu, ka tas levitē. Darba devīze  - noticēt neparastajam, priecāties par interesanto.  Šobrīd ir pienācis laiks autora ideju īstenot dzīvē un plānojam, ka jau rudenī NLO nolaidīsies Madonā.

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums