Izvēlne

Uzsākta projekta “Industriālās zonas, biznesa attīstības centra un uzņēmējdarbības izveide Madonas novadā” īstenošana (PAPILDINĀTS)

iesūtīts: 2021.04.07 14:52
ERAF darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" prioritārā virziena "Vides aizsardzības un resursu izmantošanas efektivitāte" 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" ietvaros tiek īstenots projekts Nr. 5.6.2.0/19/I/020 “Industriālās zonas, biznesa attīstības centra un uzņēmējdarbības izveide Madonas novadā”.

Projekta mērķis ir Madonas novada industriālās teritorijas revitalizācija, reģenerējot degradēto teritoriju atbilstoši Madonas novada attīstības programmai 2013.-2020.gadam, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi, radot jaunas darba vietas, piesaistot nefinanšu investīcijas,  izbūvējot laukumus un noliktavu ēkas Sauleskalnā un pārbūvējot tipogrāfijas ēku par biznesa attīstības centru Madonas pilsētā.

Šā gada 6.aprīlī uzsākti darbi pie Sauleskalna industriālās zonas izbūves Sauleskalnā Bērzaunes pagastā Madonas novadā. Projekta ietvaros plānots izbūvēt asfaltētus laukumus Kārļa ielā 7, Kārļa ielā 9 un Kārļa ielā 1B, noliktavas ēkas Kārļa ielā 9 un Raiņa ielā 2 un nojumi Raiņa ielā 2.

Būvdarbus veic Personu apvienība “Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Jēkabpils būve" un Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latgalija"” par kopējo līgumcenu EUR 4 132 051,67 bez PVN. Būvdarbu izpildes termiņš ir 8 (astoņi) mēneši, neskaitot tehnoloģiskos pārtraukumus.

Būvuzraudzību veic SIA “VIRES” par kopējo līgumcenu EUR 16 800,00 bez PVN, autoruzraudzību veic  SIA “BM-projekts” par kopējo līgumcenu EUR 1 800,00 bez PVN, SIA “B&L projekti” par kopējo līgumcenu EUR 6 100,00 bez PVN un Ināra Ketlere-Krūmiņa par kopējo līgumcenu EUR 650,00 bez PVN.

Būvdarbi Tipogrāfijas ēkā uzsākti 31. martā. Pārbūvējot tipogrāfijas ēku un to pielāgojot uzņēmējdarbības videi, ēkā paredzēts izveidot ražošanas, tirdzniecības un biroja telpas, t.i. ēkas pagrastāvā paredzēts izveidot noliktavu un tehniskās telpas, 1. stāvā  ražošanas un tirdzniecības telpas, 2. un 3. stāvā biroju telpas un 4. stāvā tehniskās telpās. Lai nodrošinātu vides pieejamību ēkā tiek izbūvēts pasažieru lifts.

Būvdarbus veic SIA “PK serviss” par kopējo līgumcenu EUR 1 484 037,12 bez PVN, būvuzraudzību veic SIA “Būvrem” par kopējo līgumcenu EUR 10 900,00 bez PVN un autoruzraudzību veic  Pilnsabiedrība “Lūsis V un MV būveksperti” par kopējo līgumcenu EUR 1 700,00 bez PVN. Būvdarbu izpildes termiņš ir 10 (desmit) mēneši, neskaitot tehnoloģiskos pārtraukumus.

Projekta ietvaros tiks atjaunota uzņēmējdarbībai piemērota teritorija 5,8017 ha platībā, potenciāla attīstības teritorija rūpnieciskajai ražošanai un industriālajai apbūvei.

Projekta iznākuma rādītāji, ko sasniegs uzņēmēji – 46 jaunas darba vietas un 4 378 995 EUR nefinanšu investīcijas.

Madonas novada pašvaldība informē – sakarā ar būvdarbiem, Sauleskalna ielā un Kārļa ielā Sauleskalnā, Bērzaunes pagastā būs pastiprināta smago automašīnu un būvniecības tehnikas kustība un aicina iedzīvotājus un uzņēmējus būt saprotošiem un ar sapratni uzņemt paredzētos būvdarbus.



Informāciju sagatavoja: Madonas novada pašvaldības Projektu ieviešanas nodaļa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums