.

Kopīgiem spēkiem sakopsim tuvējo apkārtni!

iesūtīts: 2024.03.26 11:44
Pavasaris ir pārmaiņu un dabas atmodas laiks, kas līdzi nes arī vēlmi pēc sakārtotas un tīras vides. Līdz ar pavasara iestāšanos un tuvojoties Lielajai Talkai 27. aprīlī, Madonas novada pašvaldība aicina ikvienu iedzīvotāju pievērst īpašu uzmanību savu privāto teritoriju sakopšanai un labiekārtošanai!

Kārtība un tīrība ir ne tikai estētiski pievilcīga, bet arī būtiska mūsu apkārtnes drošībai un iedzīvotāju labklājībai. Koptas privātās teritorijas veido harmonisku un pievilcīgu vidi, kā arī liecina par mūsu atbildīgu attieksmi pret apkārtni un līdzcilvēkiem.

Kāpēc ir svarīgi uzturēt savas teritorijas kārtīgas un tīras?

  1. Vizuālais izskats: Sakoptas teritorijas rada patīkamu un acij tīkamu vidi gan pašiem iedzīvotājiem, gan apdzīvoto vietu viesiem.
  2. Drošības aspekts: Nesakoptas un aizaugušas teritorijas var kļūt par slēptuvi klaiņojošiem dzīvniekiem, grauzējiem un citiem nevēlamiem "viesiem". Tāpat tās var radīt paaugstinātu ugunsgrēka risku sausajos vasaras mēnešos.
  3. Veselības jautājumi: Sakopta vide palīdz novērst dažādu slimību izplatīšanos un veicina iedzīvotāju veselību un labsajūtu. Regulāra teritoriju kopšana samazina alerģiju riskus un uzlabo gaisa kvalitāti.
  4. Pozitīvs piemērs: Rūpējoties par savas teritorijas sakoptību, jūs pozitīvi iedvesmojat arī citus novada iedzīvotājus. Laba prakse ir "lipīga" - kaimiņu aktivitāte mudina arī pārējos parūpēties par savu apkārtni.

 

Kā pienācīgi sakopt savu privāto teritoriju?

  • Atkritumu savākšana: Regulāri novāciet atkritumus, kritušās lapas, zarus un citus nepieciešamos organiskos materiālus no savas teritorijas.
  • Zāles pļaušana: Laicīgi un pietiekami bieži pļaujiet zālienu, lai tas vienmēr izskatītos sakopts.
  • Krūmu un koku kopšana: Savlaicīgi apgrieziet krūmus un kokus, lai tie netraucētu gājējiem un nesliektos kaimiņu teritorijās. Pārliecinieties, ka zari neaizsedz ielu apgaismojumu un nerada drošības riskus.
  • Ēku un žogu uzturēšana: Parūpējieties par sev piederošo ēku fasāžu, žogu stāvokli un nepieciešamības gadījumā savlaicīgi veiciet labošanas darbus!

 

Ja jums pašiem nav iespēju nodrošināt savas teritorijas sakopšanu:

  • Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem ieteicams sazināties ar namu apsaimniekotāju, lai noskaidrotu, kādus teritorijas labiekārtošanas pakalpojumus tas piedāvā un kā var iesaistīties sakopšanas aktivitātēs.
  • Ja nepieciešams, varat apsvērt iespēju noalgot profesionālu zemes kopēju, kas regulāri uzturēs jūsu teritoriju kārtībā un tīrībā.
  • Nebaidieties vaicāt padomu un palīdzību arī saviem kaimiņiem - kopīga rīcība dos daudz labākus rezultātus un sniegs gandarījumu par paveikto.

 

Madonas novada pašvaldība ir pateicīga ikvienam iedzīvotājam, kas jau šobrīd rūpējas par savas teritorijas sakoptību vai plāno drīzumā veikt pavasara sakopšanas darbus! Mēs augstu novērtējam jūsu ieguldījumu mūsu novada labiekārtošanā!

Arī pašvaldība tās administratīvajās teritorijās jau veic vai pamazām uzsāk pavasara sakopšanas darbus. Jo tikai kopā mēs darām Madonas novadu par vietu, ar kuru lepoties - vietu, kurā valda tīrība, drošība un komforts!

 

Informāciju sagatavoja: Laura Kovtuna, Sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums