Izvēlne

Raiņa ielā izveido augstuma atzīmes

iesūtīts: 2020.10.05 11:39
Rudens ir ražas laiks, un pirmā raža ienākas arī no Madonas novada pašvaldības vasarā rīkotā ideju konkursa “Sniedz ideju Madonai!”

Konkursa gaitā pašvaldība saņēma vairākas interesantas idejas, kuras laika gaitā plānots realizēt. Viena no tām – Aivara Avotiņa ieteikums, izmantot Madonas pilsētas skaisto reljefu un izvietot augstuma atzīmes Raiņa ielā, kas ir iela ar lielu augstuma starpību. Šo iedzīvotāju sniegto ideju pašvaldības Attīstības nodaļa sadarbībā ar Īpašumu uzturēšanas nodaļu uzsāka īstenot jau pagājušajā nedēļā.

“Mūsuprāt, ideja par augstuma atzīmēm bija viena no radošākajām, kā arī ātrāk un tehniski vieglāk īstenojamajām. Raiņa iela ir pateicīga, lai visā tās garumā izvietotu augstuma atzīmes virs jūras līmeņa, sasaistot jeb salīdzinot tās ar zināmām vietām gan pasaulē, gan novadā, gan Madonas pilsētā”, stāsta Madonas novada pašvaldības ainavu arhitekte Agnese Silupa.

Šoruden Raiņa ielā uz ietvēm abās ceļa pusēs plānots ierīkot 12 augstuma atzīmes: Rāceņu ezers Lazdonas pagastā (135,4 m virs jūras līmeņa), Pēterbaznīcas gailis (136 m), Milānas katedrāle - lielākā katoļu baznīca Itālijā (139 m), kinoteātra “Vidzeme” jumts (148 m), Madonas domes priekšsēdētāja kabinets (149 m), Madonas bibliotēkas 1. stāvs (155 m), Ziemassvētku vecīša ofiss Lapzemē (161 m), Cesvaines pils pagalms (167 m), Ērgļu dzelzceļa stacija (168 m), Biksēres muižas pagalms (170 m), Madonas katoļu baznīcas ieeja (173 m) un Lazdonas pilskalns (175 m). Zemākā augstuma atzīme ir Raiņa un Saules ielas krustojumā, bet augstākā – līdzās Raiņa un Rūpniecības ielu rotācijas lokam.

“Aicinām pilsētas iedzīvotājus un viesus pastaigu laikā pievērst uzmanību augstuma atzīmēm, lai ceļš līdz galamērķim ir gan interesants, gan izzinošs. Ikdienā mēs bieži vien neaizdomājamies, cik augstu salīdzinājumā ar vienu vai otru vietu mēs atrodamies. Nu tas būs uzskatāmi redzams,” iesaka ainavu arhitekte.

Ja Raiņa ielā īstenotā, iedzīvotāju rosinātā ideja gūs atsaucību, augstuma atzīmes plānots atspoguļot arī citās vietās pilsētas ielās. Pateicīgākā no tām ir Rūpniecības iela, jeb pilsētas apvedceļš (augstuma starpība - 40 metri, sākot no 138 m v.j.l līdz pat 178m v.j.l.), kuru ikdienā plaši izmanto aktīvās atpūtas cienītāji un nesteidzīgu pastaigu baudītāji. Apvedceļš ir krietni garāks par Raiņa ielas posmu, ar vairākiem kritumiem un kāpumiem, kas ļautu izvietot dažādas augstuma atzīmes visa ceļa garumā.

“Aicinām talkā nākt arī Madonas iedzīvotājus. Ja jums padomā ir kāds atbilstošs punkts pasaulē, novadā vai pilsētā, vai kāda cita radoša ideja augstuma punktu atspoguļošanai Rūpniecības ielā, rosinām tās iesūtīt www.madona.lv sadaļā "Ideja attīstībai!" un kopā veidot apvedceļa augstuma atzīmju maršrutu,” uz turpmāku iesaisti iedzīvotājus mudina Agnese Silupa. 

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums