Izvēlne

Noskaidro savu HIV statusu Madonā!

iesūtīts: 2022.05.05 15:11
Slimību profilakses un kontroles centrs uzsāk kampaņu "Vai viss ir tik labi, kā izskatās? Veic HIV testu!" ar mērķi jauniešiem atgādināt par HIV testa nozīmi, par nepieciešamību to padarīt par regulāru veselības pārbaudes rutīnu.

Latvijā aizvien ir vieni no augstākajiem rādītājiem ES un EEZ valstu vidū HIV izplatības ziņā. Īpaši satraucoši, ka lielākajā vairumā gadījumu HIV tiek diagnosticēts novēloti. Iemesls – infekcijas norise 5-10 gadus (un pat vairāk) var būt "slēpta", bez simptomiem. Tāpēc viss var arī nebūt tik labi, kā izskatās, bet cilvēks par savu HIV+ statusu nemaz nezina. Lielākais jauno inficēšanās gadījumu skaits ir gados jaunu cilvēku populācijā, tāpēc tieši viņiem būtu svarīgi veikt regulārus HIV testus. 

Pasākum norises laiks un vieta: 12. maijs no plkst. 14.00-16.30 Madonā, Latvijas Sarkanā Krusta Madonas komitejas telpās, Blaumaņa ielā 3. Tā ietvaros būs iespējams vairāk uzzināt par HIV infekciju, tās pārnesi un riskiem, kā arī bez maksas un anonīmi veikt HIV eksprestestu*.

*HIV eskprestests ir asins pārbaude uz HIV antivielām. Asinis eskprestestam (pāris pilieni) tiek ņemtas no pirksta. Eksprestesta rezultāts ir gatavs 20 minūšu laikā.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums