Izvēlne
.

Vaijes delegācija viesojas Madonas novadā

iesūtīts: 2023.07.24 13:20
Pērn, kaut arī ar nelielu laika nobīdi, Madonas novads, Varakļānu novads un Vaijes (Weyhe) pašvaldība Vācijā atzīmēja savas sadraudzības un ciešās sadarbības trešo gadu desmitu.

Pagājušā gada vasarā Madonā viesojās Vaijes delegācija, savukārt, rudens pusē Madonas un Varakļānu pārstāvji apmeklēja Vaiji. Delegācijas sastāvā bija gan Madonas - Vaijes draudzības biedrības pārstāvji, kuri jau kopš sadraudzības izveides pirmajiem gadiem ir uzturējuši un veicinājuši kontaktus ar Vaiji, gan kultūras jomas pārstāvji, jo vizītes programmas ietvaros tika atklāta Madonas mākslinieku radīto darbu izstāde. Tāpat braucienā devās abu pašvaldību darbinieki, kuri ar kolēģiem pārrunāja turpmākās sadarbības modeli.

No19. līdz 23. jūlijam Vaijes delegācija 28 cilvēku sastāvā atbildes vizītē apmeklēja mūsu novadu. Līdzīgi kā līdz šim vaijiešus uz apmeklējuma laiku uzņēma viesmīlīgās Madonas un Varakļānu novadu ģimenes, sekmējot turpmāku ciešāku kontaktu un sadarbības saišu nostiprināšanu. Līdztekus ģimenēs pavadītajam laikam, Vaijes pārstāvjiem bija sarūpēta interesantu aktivitāšu un apskates objektu programma.

20. jūlijs bija veltīts Madonas pilsētas un tās tuvākās apkārtnes apskatei. Rīta pusē Vaijes delegācija ieradās uz pieņemšanu Madonas novada domē. Tajā Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs pateicās par madoniešu silto uzņemšanu pērn rudenī, kopā pavadīto laiku viesģimenēs un gūto pieredzi, apskatot objektus, kas laikā, kad Covid -19 pandēmija ļāva sazināties vien attālināti, papildinājuši Vaijes pilsētas vaibstus.

“Arī pie mums – Madonas novadā - šajā laikā notikušas pārmaiņas un lielu daļu no tām jūs šajās dienās, apmeklējot Madonas novadu, ieraudzīsiet,” norādīja Agris Lungevičs.

Prieku par iespēju jau otro gadu atkal tikties klātienē pauda arī Vaijes pilsētas administrācijas pārstāve Ina Pundzak-Bleit (Ina Pundsack-Bleith).

“Redzam, ka vizītes programma ir piesātināta ar interesantiem apskates objektiem. To apmeklējumam mums noteikti pietiks spēka. Katru reizi apmeklējot Madonu, jūtam arī jūsu siltos sveicienus un uzņemšanu. Tas apliecina, ka mūsu sadarbība joprojām ir cieša un partnerattiecību pamatā ir sirdssiltums,” uzsvēra Ina Pundzak-Bleit.

Pieņemšanas laikā domes priekšsēdētājs sniedza īsu prezentāciju par Madonas novadu, kurā tika pieminēti gan lielākie pēdējos gados īstenotie infrastruktūras projekti, gan atbalsts sociālajā, izglītības, uzņēmējdarbības, kā arī citās jomās. Dienas turpinājumā vaijieši viesojās arī šogad atklātajā Madonas biznesa attīstības centrā, Madonas valsts ģimnāzijā, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs, pirmsskolas izglītības iestādē “Saulīte”, biedrības “Mēs saviem bērniem” vadītajā sociālo pakalpojumu centrā bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils”, kur bijušā Latvijas biatlona izlases dalībnieka Rolanda Pužuļa vadībā, bija iespēja iemēģināt roku šaušanā ar biatlona šauteni. Dienas noslēgumā Vaijes delegācija viesojās Sarkaņu amatu skolā, kurā vēl jūtama nesen noslēgušos Dziesmu un deju svētku sajūta (kokles spēle, izšuvumi, austi audumi).

21. jūlijs viesiem vēl lika uzkavēties Madonā, jo tika apmeklēta vietējā uzņēmuma “Letari” čipsu ražotne, kā arī mikro māju ražotāja “Timber art” ražotne, taču jau visai drīz ceļš sāka vest ārpus pilsētas - kultūrizglītības centra “Dziesmusvētku skola” un viesu mājas “Apiņu kalte” virzienā. Pēcpusdienā vēl turoties bijušā Madonas rajona robežās, Vaijes delegācija apmeklēja Varakļānus, kur tikās ar domes priekšsēdētāju Māri Justu un apmeklēja Varakļānu muižu. Varakļāniem sekoja Viļāni, kur vaijieši devās uz Sv. Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcu un sakrālo dārzu.

Trešajā pilnā apmeklējuma diena jau ierasti tika atvēlēta ģimenēm – tām, kas uzņem un tiem, kurus uzņem, savukārt dienas noslēgumā Lauteres tautas namā tika rīkots Draudzības vakars, kurā Madonas reģiona iedzīvotājiem būs iespēja atkārtoti tika nodemonstrēta mūsu puses viesmīlība, par kuru tik daudz pozitīvu vārdu gadu gaitā ir dzirdēts no Vaijes pārstāvjiem.

Fotomirkļi no 20. jūlija Madonas apskates: ŠEIT

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums