Izvēlne

Pēc projekta īstenošanas apmeklētājiem vēl pieejamāks kļuvis Madonas muzejs un TIC

iesūtīts: 2023.05.26 11:56
Pēc projekta īstenošanas ekspluatācijā pieņemts objekts "Muzeja ēkas pārbūve vides pieejamības nodrošināšanai" (Skolas iela 10A, Madona, Madonas nov.), informē projektu ieviešanas nodaļa. Tādējādi visiem apmeklētājiem, arī ar kustību traucējumiem, vēl pieejamāks kļuvis Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs, kā arī Madonas novada tūrisma informācijas centrs.

Līvija ZEPA Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja direktore: "Madona daudziem māksliniekiem, mūziķiem u.c. mākslas mīļotājiem atpazīstama ar savām izstāžu zālēm, to dabīgo apgaismojumu, daudzveidīgām mākslas izstādēm. Ir pagājuši daži gadu desmiti no atvēršanas brīža un izstāžu zālēm kļuva nepieciešami uzlabojumi, lai muzejs saglabātu savu konkurētspēju un apmeklētājiem būtu patīkama un ērta vide.
Šobrīd muzeji arvien vairāk tuvinās aktuālajām dzīves norisēm un stiprina saites ar savu publiku, vēstot par aktuālajām tendencēm mākslā, pētniecībā un sabiedrībā. 

Lai nodrošinātu vides un informācijas pieejamību visām sabiedrības grupām, tostarp cilvēkiem ar funkcionālajiem traucējumiem, ar Madonas novada pašvaldības finansējumu un atbalstu muzeja izstāžu zālēs veikta vides pieejamības projekta realizācija, saglabājot ēkas vēsturisko mantojumu. Projektu finansēja Madonas novada pašvaldība 329 555.94 EUR apmērā, tā vadītāja Madonas novada pašvaldības projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste Laura Mikāla. 

Muzejs ir sarežģīts objekts, pateicoties veiksmīgam arhitekta Jāņa Liepiņa  arhitektoniskajam un dizaina risinājumam, sadarbībā ar darbu veicējiem SIA “Trast Būve” valdes locekļa Andra Seržāna vadībā, esam ieguvuši mūsdienīgu, pievilcīgu, uz cilvēku orientētu kultūras telpu. 

Projektā tika veikta  iekštelpu pielāgošana, t.sk. 2.stāva vides pieejamībai: iebūvētas jaunas durvis ar atbilstošiem aiļu platumiem un bez sliekšņiem, foajē nomainīts grīdas klājums, griestu apdare ar  izbūvētas ērtas un funkcionālas labierīcības cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī pārbūvētas kāpnes uz 2.stāvu. Tagad mansards ir pieejams arī  ar diagonālo pacēlāju. Telpās veikts kosmētiskais remonts, nomainīti radiatori, lielajās zālēs atjaunots parketa segums, izbūvēta ventilācija un veikti citi darbi. Šis projekts pierāda, ka arī vēsturiskās būvēs, saglabājot tās kultūrvēsturisko mantojumu ir iespējams sasniegt rezultātu, kas nodrošina visu sabiedrības grupu līdzdalību un aktīvu iekļaušanos vietējās kopienas dzīvē. Cerams, ka darbi nākotnē turpināsies nomainot griestu apgaismojumu, labiekārtojot iekšpagalmu vidi ar iespēju izvietot tēlniecības darbus no mūsu krājuma. 

Aicinu apmeklēt izstāžu zāles iepazīties ar tematiskajām un mākslas izstādēm, apmeklēt pasākumus, muzejpedagoģiskās programmas! Atjaunotajās mansarda telpās tuvākajā laikā būs apskatāma muzeja pētnieku sagatavotā ekspozīcija “Madonas novada vēsture 14-21gadsimts” digitālā versija, kura atspoguļos novada kultūrvēsturisko mantojumu un dos iespēju ar to iepazīties visiem  interesentiem. Vēl šogad būs apskatāmas Rotu un fotogrāfiju multimediālā izstāde "Viņas Ziemeļu Sauciens”, I.Vecozola,  I.Lancmaņa autoru darbu izstādes. Ēkā darbu turpinās Madonas Tūrisma informācijas centrs, kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar muzeju. 

Gaidīsim muzejā!"
 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums