Izvēlne

Parakstīts sadarbības līgums ar Latvijas Universitāti (LU)

iesūtīts: 2022.05.26 16:57
Ceturtdien, 26. maijā, Madonas novada pašvaldība noslēgusi sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti, to parakstot Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Agrim Lungevičam un Latvijas Universitātes rektoram prof. Indriķim Muižniekam.

Tikšanās reizē klāt bija arī Madonas novada Centrālās administrācijas Izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne un Latvijas Universitātes Reģionālā centra direktore, Dr.sc.admin. docente Gunta Kraģe.

Izmantojot tuvāko satikšanās vietu - Madonu, tādu pašu sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti parakstīja arī Varakļānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Māris Justs.

Līgums nosaka vienošanos par sadarbību Madonas novada iedzīvotāju izglītības līmeņa paaugstināšanai, mūžizglītības koncepcijas īstenošanai un novada ekonomikas straujākai attīstībai. Tā ietvaros pašvaldībai jāveicina un jāatbalsta LU studentiem nepieciešamo prakses vietu nodrošināšanu pašvaldības iestādēs un uzņēmumos, kā arī jānodrošina LU studentiem pašvaldības bibliotēkas resursu (grāmatu krājums, datu bāzes u.c.) izmantošanu. Tāpat, iespēju robežās jācenšas finansiāli atbalstīt studentus izglītības iegūšanā.

Līgums ir kā apliecinājums tam, ka Madonā arī turpmāk ikvienam būs iespēja iegūt kvalitatīvu izglītību. Tas ir likumsakarīgs turpinājums jau esošajai sekmīgajai sadarbībai, studijām un pētnieciskajam darbam.

LU filiāle Madonā – tas ir nozīmīgs faktors iedzīvotāju dzīves līmeņa un zināšanu uzlabošanā. LU rektors I. Muižnieka kungs apliecināja, ka Latvijas Universitāte ir universitāte visai Latvijai, tā var veicināt novadu izaugsmi, palīdzot iegūt augstāko izglītību tuvāk dzīves vietai, īpaši pedagoģijas un sociālajā jomā. Viņaprāt, reģionālo attīstību var veicināt arī savstarpēju projektu īstenošana.

Savukārt LU Reģionālā centra direktore G. Kraģes kundze uzsvēra, ka, lai spētu apmierināt visdažādākās studentu intereses, tiek izstrādātas aizvien jaunas studiju programmas, rodot iespēju studentiem apgūt arī sociālās jomas un medicīnas studiju programmas Latvijas Universitātē.

Noslēgumā atzinīgi vārdi tika veltīti LU Madonas filiāles vadītājai Lolitai Kostjukovai, kas ar savu aktīvo un atbalstošo rīcību vienmēr spējusi nodrošināt gan veiksmīgu filiāles darbību, gan produktīvu sadarbību starp universitāti un pašvaldību.

Noslēgtais līgums paredz perspektīvu sadarbību turpmāko 5 gadu garumā.



Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa
Madonas novada Centrālās administrācijas
attīstības nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums