Izvēlne

15. marts – Vispasaules sociālā darba diena

iesūtīts: 2022.03.15 09:05
2022. gada 15. martā atzīmējam mūsu profesionālos svētkus, proti, Vispasaules sociālā darba dienu. Šī gada Vispasaules sociālā darba dienas vadmotīvs ir “Iekļaujam ikvienu jaunas ekosociālas pasaules veidošanā!” Tas izriet no pandēmijas postošās ietekmes, klimata krīzes un nepieciešamības kopīgi, apvienojot visas pasaules solidāri, cilvēcīgi un iekļaujoši domājošos un darbīgos spēkus, veidot jaunu ekosociālo pasauli.

Šogad martā aprit 30 gadi, kopš Latvijā sāka apzināti plānot un īstenot sociālo darbu. Veidojot sociālos dienestus, katrai pašvaldībai bija sava izpratne par sociālā darba un sociālo pakalpojumu attīstību, veidojot atšķirīgas prakses un pieredzes.

Sociālais darbs ir par cilvēka cieņu un vērtību, par vienlīdzību un taisnīgumu, par pašnoteikšanās atbalstīšanu un iespēju radīšanu. Sociālā darba pamatā ir cilvēks, un katrs cilvēks ir vērtība. Katrs palīdzības meklētājs sociālajam darbiniekam ir jauns izaicinājums un pieredze, un katram individuāli jācenšas pielāgot sociālā darba metodes un palīdzība, kura sniedz vislabāko rezultātu. Gandarījumu mums sniedz ikviena situācija, kurā izdodas palīdzēt grūtībās nonākušajiem. Šis darbs ir nemitīga sevis pilnveidošana, tas ietver gan apmācības, gan sadarbību ar citiem profesionāļiem.

Šobrīd, kad Pasaule, Latvija, arī Madonas novads, piedzīvo jaunus, iepriekš nebijušus izaicinājumus, sociālā darba profesijas loma – rūpes par sabiedrības labklājību – ir īpaši nozīmīga. Sociālie darbinieki ir adaptējušies jaunajiem apstākļiem un turpina aktīvi iesaistīties problēmsituāciju izvērtēšanā un palīdzības sniegšanā.

Es lepojos ar mūsu dienesta profesionālo komandu un vēlos pateikt PALDIES savām sociālā darba kolēģēm par darbu! Ir liels gandarījums būt ar Jums ikdienā un mūsu profesijas svētku dienā!

“Vieni mēs varam darīt tik maz. Kopā mēs varam paveikt tik daudz.” /Helēna Kellere/


Madonas novada Sociālā dienesta vārdā saku:

  • PALDIES un sveiciens sociālā darba svētkos pakalpojumu sniedzējiem – visiem sociālās aprūpes centru (Barkavas, Cesvaines, Dzelzavas, Ērgļu, Ļaudonas, Lubānas, Mārcienas) un Bērnu un jauniešu ārpusģimenes aprūpes un atbalsta centra “Ozoli” – darbiniekiem;
  • PALDIES sociālā dienesta lielākajiem sadarbības partneriem un pakalpojumu sniedzējiem: biedrībām “Latvijas Sarkanais krusts”, “Latvijas Samariešu apvienība”, “Mēs saviem bērniem”, LELB Diakonijas Dienas un aprūpes centram “Baltā ūdensroze”, “Ģimeņu centram TuTi” un visiem sociālo pakalpojumu – terapiju speciālistiem.
  • Sociālās jomas ikdiena un attīstība nav iedomājama bez visu ieinteresēto pušu sadarbības un virzības uz kopīgu mērķu, kuru centrā ir cilvēks, sasniegšanu. PALDIES par sociālā darba stiprināšanu Madonas novada pašvaldības vadībai, Sociālo un veselības jautājumu komitejai, Madonas pilsētas, pagastu un apvienību pārvalžu vadītājiem ar viņu komandām.
  • PALDIES biedrības “Caritas Madona” meitenēm Sandrai un Ramonai par neizmērāmo ziedošanos, organizējot ziedojumus Ukrainas atbalstam.

Sociālā dienesta vadītāja

Ilze Fārneste

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums