Sadarbība ar Tranas pilsētu (Zviedrija)

Pirmā Tranas pašvaldības oficiālo pārstāvju vienošanās Madonas pilsētas domē un rajona padomē notika 1999.gada 8.maijā. Tranas pilsētas padomi pārstāvēja Tranas pilsētas padomes prezidents Lars Eriksons un Tranas Sommenbygdenas apvienotā Rotari kluba viceprezidents Rūne Rulanders.
 

2000.gada 2.martā ir noslēgts sadarbības un sadraudzības līgums (vienošanās) starp Tranas pašvaldību, Madonas pilsētas domi un Madonas rajona padomi.

Saskaņā ar līgumu, pašvaldību sadarbības mērķis ir:

-          veicināt draudzību un sapratni starp līgumslēdzējām pašvaldībām un to iedzīvotājiem;

-          veicināt zināšanu un pieredzes apmaiņu pašvaldību jomā;

-          radīt iespēju abu pilsētu un Madonas rajona iedzīvotājiem apmainīties pieredzēm un zināšanām dažādās jomās ( izglītība, kultūra, vide, tautsaimniecība)

-          veicināt sadarbības veidošanos starp Tranas, Madonas pilsētas un rajona uzņēmējiem.

Vienošanās paredz, ka sadarbība var notikt starp pašvaldībām, to struktūrvienībām, iedzīvotājiem, skolām, skolu klasēm, biedrībām, organizācijām, rūpniecības un tirdzniecības, kā arī citām uzņēmējdarbības organizācijām un darbiniekiem.

Šo gadu laikā ir bijuši vairāki pašvaldību delegāciju pieredzes apmaiņas braucieni, t.sk. ar abu pilsētu pašdarbības kolektīvu viesošanos, kopš 2003.gada, pateicoties Tranas Sommenbygdenas apvienotajam Rotari klubam, ir saņemti 8 humānās palīdzības sūtījumi (turpat SEK 113 000 vērtībā) – pašvaldības izglītības iestādēm un sociālajam dienestam, Madonas rajona slimnīcai. 2005. un 2006.gada rudenī Tranas jaunieši ir pilnveidojuši profesionālās prasmes sociālajā darbā Grašu bērnu ciematā.

Nākotnes ieceres ir pilnveidot jau esošās sadarbības jomas, kā veicināt sadarbību uzņēmējdarbības, sporta un tūrisma jomās.

2010.gads ir Madonas un Tranas sadarbības jubilejas gads!


 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums