Madonas novada pludiņ makšķerēšanas čempionāts

iesūtīts: 2020.10.02 11:00
Pasaules notikumi neizbēgami ir ietekmējuši arī makšķerēšanas sacensību norisi, bet nav ietekmējusi makšķerēšanas sporta entuziastu vēlmi sanākt kopā un noskaidrot labākos copmaņus un "āķu pavēlniekus”.

Šā gada 27. septembrī Madonas novada pludiņ makšķerēšanas čempionāts norisinājās Lazdonas ezerā. Kopa uz sacensībām sabrauca 28 dalībnieki. 18 kungi, piecas dāmas un tikpat jauniešu. Bija gan vietējie Madonas novada makšķernieki, gan tālāku novadu dalībnieki, piemēram, sportisti no Aglonas, Jēkabpils un Mālpils novadiem.

Šajā gadā nolikumā bija noteikts, ka komandu ieskaitē startē tā komanda, kur no 3 dalībniekiem vismaz viena ir sieviete vai jaunietis. Šādu nolikuma punktu ieviesām, lai kuplinātu makšķerēšanas sportistu loku un šo nodarbi popularizētu arī jauniešu un dāmu vidū.

Lai cīņa būtu vienlīdzīga, ezers tika sadalīts sektoros un katrs makšķernieks pirms sacensību sākuma izlozēja vietu pie ezera, kur arī devās makšķerēt. Pēc 5 stundu pavadīšanas Lazdonas ezera ūdeņos medaļas sadalījām sekojoši:

Vīru grupā tradicionāli labāko trijniekā ierindojas Ļaudonietis un komandas „Vecie  līņi” ilggadīgais dalībnieks – Valdis Barūklis, tiesnešiem uzrādot 3.345 kg smagu lomu. Viņš šoreiz arī lielākās zivs titula ieguvējs – jo tieši uz viņa makšķeres āķa pieķērās 0.260 kg smags pliķis.

Otrajā vietā ierindojās viņa komandas biedrs Andris Turkins ar 1.025 kg smagu lomu, aiz sevis atstājot Jāni Gailīti ar 0.660 kg kopējo nomakšķerēto zivju svaru.

Dāmu grupā jau tradicionāli apbalvojamo kārtā kaislīga makšķerniece un šo sacensību organizatore Ilze Barūkle ar 0.295 kg smagu lomu. Aiz sevis atstājot Daigu Karlsoni ar 0.065 kg zivju.

Par trešo vietu gan sieviešu grupā gan jauniešu starpā pēc noteiktā makšķerēšanas laika likām veikt precizitātes spēles, lai noskaidrotu bronzas medaļas ieguvējus. Šādas aktivitātes izspēlējām, jo atlikušie reģistrētie dalībnieki noteiktajā sacensību laikā nebija tik veiksmīgi un neuzrādīja tiesnešiem nomakšķerētu lomu. To rezultātā dāmu grupā pie trešās vietas tika Maija Pupica.

Jauniešu grupā  labākais jaunais makšķernieks bija Oskars Koržs, tiesnešiem uzrādot 0.110 kg smagu lomu. Oskaram pasniedzām arī apbalvojumu „Veiksmīgākais Lazdonietis”. Tādejādi godinot pagastu un tā iedzīvotājus, kur rīkojām sacensības.

Sudraba medaļu jauniešu grupā pasniedzām Reinim Riekstam – viņam 0.070 kg smags loms, bet bronzu – Nilam Emīlam Eltermanim.

Neiztrūkstoša šādu sacensību nobeiguma tradīcija ir pikniks. Šoreiz par to sakām paldies Mētrienas Medniekiem. Kā arī liels paldies par balvām, jauniešu grupas uzvarētājiem, pienākas sacensību atbalstītājam Intaram Tumanovam. Paldies Aigai Freijai un Lazdonas pagasta pārvaldei par atsaucību.

Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji komandu un individuālajā vērtējumā, saņēma Madonas novada pašvaldības dāvinātos kausus un medaļas.


Foto Aiga Freja

Sacensību tiesnesis Jānis Trops

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums