Madonas novada orientieristiem teicami starti Latvijas čempionātā Valmierā

iesūtīts: 2020.08.05 16:00
Ar sprintu un sprinta stafeti aizvadītajā nedēļas nogalē Valmierā turpinājās 2020. gada Latvijas čempionāta medaļu izcīņa, kopā pulcējot vairāk kā 500 orientieristu. Sprintā par četrkārtējiem Latvijas čempioniem elites grupās kļuva Sandra Grosberga (Meridiāns/CPSS/Pārgauja) un Andris Jubelis (Mežmalas/Madona), savukārt sprinta stafetē trešo reizi par čempioniem kļuva OK Kāpa orientieristi Uldis Upītis, Ainārs Lupiķis un Irita Puķīte.

Abas sacensību dienas norisinājās Valmieras pilsētā līdz šim sacensībām neizmantotās kartēs ap Valmieras Pārgaujas ģimnāziju un Valmieras Gaujas krasta vidusskolu. Sprinta distances veda pa dzīvojamo māju rajonu, savukārt sprinta stafetē daļa distances veda pa parku un nogāzi Gaujas krastā.

Dāmu elitē čempiones tituls ceturto reizi karjerā Sandrai Grosbergai, kura bija vadībā visas distances garumā un otrās vietas ieguvēju Elizabeti Blūmentāli (Ozons) apsteidza par minūti un 21 sekundi. Bronza Viedai Lūsai (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), kura finišēja minūti 34 sekundes aiz uzvarētājas. Cīņā par medaļām iesaistījās arī 2017. gada Latvijas čempione sprintā Irita Puķīte, taču nepareizas atzīmes dēļ šoreiz diskvalifikācija. Elites grupu distances bija vienādas arī ar 20 un 18 grupām, kur dāmu konkurencē medaļu cienīgus laikus distancē rādīja arī Kristīne Brunere (CPSS/Meridiāns/Pārgauja) un Signe Sirmā (Alnis OK/JNSC).

“Individuālajā sprintā uz starta izgāju tikai ar vienu mērķi – uzvarēt. Distancē pieļāvu vairākas kļūdas, vienu no tām diezgan palielu, taču zaudēto laiku ļoti ātri atguvu uz skriešanas ātruma rēķina. Manuprāt, priekš piedāvātā apvidus distanču plānojums bija augstā līmenī. Paldies organizatoriem un visiem iesaistītajiem,” komentē sacensību uzvarētāja Sandra Grosberga.

Vīru elitē pirmo uzvaru pēc atgriešanās no traumas ārstēšanas izcīnīja Andris Jubelis, kurš aizvadīja stabilu skrējienu un sākot ar astoto kontrolpunktu nezaudēja līdera pozīciju līdz pat finišam. Sudrabs pagājušā gada čempionam Uldim Upītim, kurš distancē bija 14 sekundes lēnāks, bet bronza Jānim Tamužam, kurš finišēja gandrīz pusminūti aiz uzvarētāja.

“Esmu ļoti priecīgs par uzvaru, centos ātri un droši izvēlēties variantus, kas lielākoties izdevās. Tieši priekš sprinta orientēšanās pienācīgi sagatavoties neizdevās, jo treniņos visa uzmanība tika veltīta skriešanas ātrumam, tāpēc pieļāvu vairākas vienkāršas kļūdas, bet kopumā manu skrējienu tas tik ļoti neietekmēja. Gribu uzslavēt Latvijas čempionāta organizatorus un kartes autoru par lielisko darbu,” panākumu komentē Andris Jubelis.

Cīņā par medaļām iesaistījās arī Endijs Titomers (OK Alnis/JNSC) un Matīss Slikšjānis (Azimuts OK-Sm BJSS), taču abi pieļāva lielu kļūdu ceļā uz sesto punktu, nepamanot kartē iezīmēto pāreju un apskrienot līkumu, kas bija vairāk kā minūti lēnāks. 

Informācijas avots: LOF

Plašāk par rezultātiem www.lof.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums