Sadarbība 20 gadu garumā

Sadarbība humānās palīdzības jomā ar Vācijas pilsētu Metmanu (Mettmann) rit jau 20 gadus un tā izveidojusies veiksmīga, teic pašvaldības izpilddirektors Āris Vilšķērsts. Īpaši laba sadarbība izveidojusies ar Rosrāti (Rösrath), kas ir turpat netālu no Metmanas. 

Faktiski sadarbība ir ar Madonas novada Sarkanā krusta nodaļu, taču visi sūtījumi nonāk mūsu izglītības, sociālā dienesta un citās pašvaldībās iestādēs. Kā teic A.Vilšķērsts, grūti pateikt, kuri (pašvaldības iestādes) nav kaut ko saņēmuši.

Sūtījumos no Rosrātes galvenokārt ir dažādas mēbeles, aprīkojums, kas nu jau lēšas desmit tūkstošu eiro vērtībā. Pavisam nesen esam sākuši saņemt arī jaunus apģērbus gan ikdienai, gan darbam un citas cilvēkiem noderīgas lietas, ko Sarkanā krusta pārstāvji sašķiro un izdala pa pagastiem.

2014. gada novembrī Madonā, Valsts svētku koncerta ietvaros, Vācijas Sarkanā krusta Rosrātes pilsētas nodaļa saņēma Madonas novada pašvaldības Goda diplomu par ilggadēju humānās palīdzības organizēšanu un sniegšanu Madonas novada iestādēm un iedzīvotājiem. Kā arī tika pasniegts Atzinības raksts Ginteram Vihmanam (Gunther Wichmann) par personīgu ieguldījumu un nesavtīgu humānās palīdzības sniegšanu Madonas novada iestādēm un iedzīvotājiem.

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums