PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas pilsētas kultūras nama Folkloras kopa "Vērtumnieki"

Dibināšanas gads:1980
Kolektīva vadītājs:Ingrīda Grudule, 26 113 281
Mēģinājuma vieta:Madonas pilsētas kultūras nams
Mēģinājuma laiks:Otrdienās 17.00

Kolektīvs aktīvi piedalās pašmāju un ārzemju rīkotajos festivālos un pasākumos. Ir visu starptautisko festivālu  „Baltica” dalībnieks. Vērtumnieki Ieskandinājuši Baltu vienotības dienu Aronas kalnā, piedalījušies “Latvijai 100” Valsts karoga uzvilkšanā Gaiziņkalnā, uzstāšanās Krišjāņa Barona muzejā, “Baltijas Ceļam-30” norisēs – koncertā Likteņdārzā un Starptautiskajos amatiermākslas kolektīvu svētkos.  

 

Masku gājieni, tradīciju dziesmas un rotaļas, latvju danči visdažādākajās vietās. Izceļotas arī tuvas un tālas zemes. Kopa pabijusi labdarības tirdziņā Briselē starptautiskajā festivālā „Eiropas amatniecība” Slovākijā, starptautiskajā burdonu festivālā Alsungā, Francijā, Turcijā.

2020. gads – Vērtumnieku 40. jubilejas gads aizsākts ar pavasara un Meteņdienas sagaidīšanu.


Vēsture

Kopu izveidoja Madonas mūzikas skolas direktors Artis Kumsārs, tā aizsākot folkloras atdzimšanas kustību Vidzemē. 

No 2002.gada kopu vada Ingrīda Grudule. Liela uzmanība vienmēr ir veltīta novada savdabīgo sēlisko izlokšņu apgūšanai, un gadskārtu svētku tradīciju apzināšanai.

Sasniegumi

2019.gada decembrī  folkloras kopai “Vērtumnieki” piešķirta  folkloras balva ”Austras Koks“ VEF Kultūras pilī - par latviskās dzīves ziņas kopšanu un daudzināšanu.

 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums