PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Barkavas kultūras nama Folkloras kopa "Madava"

Dibināšanas gads:1993
Dalībnieku skaits:12
Kolektīva vadītājs:Teresija Pelša. 26 256 623, tpelsa@inbox.lv
Mēģinājuma vieta:Barkavas kultūras nams
Mēģinājuma laiks:Ceturtdienās 19.00 - 20.00

Kolektīvs 2018. gada 19. maijā atzīmēja 25. pastāvēšanas jubileju. Tiek rakstīta arī folkloras kopas atmiņu grāmata, ko veido Veronika Grudule no 1998. gada, kad pievienojās kolektīvam. Vērā ņemams arī tas, ka darbības laikā ir izveidotas 2 dziesmu pūra grāmatas, ko „Madava” izpildījusi: 1. grāmatu uz 10 gadu, 2. grāmatu uz 20 gadu jubileju.

Piedāvājums

Folkloras kopa savā repertuārā izmanto Latgales novada (īpaši Rietumlatgales) dziesmas, rotaļas, vēstītājfolkloru. Galvenā uzmanība tiek pievērsta Barkavas apkārtnes latgaliskajām izloksnēm un Barkavā pierakstītajiem folkloras materiāliem. 

Kopas repertuārā ir ģimenes godu, gadskārtu ierašu dziesmas, rotaļas, dejas, kā arī jaunāko laiku ziņģes. 

„Madava” ar prieku piedalās dažādos privātos pasākumos – krustībām un kāzās. Savos priekšnesumos bieži spēlē Barkavas kapelas muzikanti. Veidoti vairāki iestudējumi ar senioru deju kopu „Klabdancis”.

Vēsture

Folkloras kopa savu darbību uzsāka 1993. gadā, to dibināja un sākotnēji arī vadīja Iveta Dukaļska. Nosaukums „Madava” aizgūts no Barkavas pagastā esošās upītes. Grupa nebija liela, bet ar lielu gribasspēku darboties un nest tautā senču dziedātās dziesmas! Vēlāk, lai gan uz neilgu laiku, folkloras kopa nonākusi arī Aivara Zariņa vadībā. Kopš 2009. gada „Madavas” vadīšanu ir uzņēmusies atraktīvā Teresija Pelša.

Sasniegumi

Kopas muzikālajā pūrā ir simtiem melodiju. Tā koncertējusi gandrīz visos Latvijas novados, piedalījusies festivālos „Baltica”, pārstāvējusi Barkavas pagastu Dziesmu un deju svētkos Rīgā, kā arī popularizējusi latviešu folkloru un mitoloģiju ārzemēs.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums