PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Ļaudonas kultūras nama Jauktais koris "Lai top!"

Dibināšanas gads:1999
Dalībnieku skaits:30
Kolektīva vadītājs:Jānis Trūps, 24 7831 55, janis.trups@gmail.com
 koncertmeistare Iluta Biķerniece
Mēģinājuma vieta:Ļaudonas kultūras nams, Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skola
Mēģinājuma laiks:Pirmdienās, trešdienās 19.00

Koris “Lai top!” pulcē ne vien ļaudoniešus, bet dziedātājus arī no citām novada vietām – Mārcienas, Praulienas, Mētrienas, arī Madonas. 2019.gadā koris atzīmējis 20 gadu jubileju – kas piepildīti ar neskaitāmiem koncertiem novadā, Latvijā un ārpus dzimtenes robežām. Izveidota muzikāla sadarbība ar Lizuma un Rugāju pagastu jauktajiem koriem, Stokholmas latviešu kori.

Piedāvājums

Kora “Lai top!” repertuārā iekļautas dažādas dziesmas gan no latviešu kora mūzikas klasiķu darbu klāsta, gan latviešu tautas dziesmu apdares, gan jauno komponistu dziesmas un tautā iemīļotas estrādes dziesmas.

Vēsture

Ļaudonas pagastā kora dziedāšanas tradīcija jau ir ļoti sena un cieši saistīta arī ar 1884.gada 23.martā šeit dzimušā kordiriģenta un Latvijas Nacionālās operas dibinātāja Teodora Reitera vārdu. No 1905. līdz 1907.gadam Reiters strādāja kā skolotājs dzimtā pagasta draudzes skolā un vadīja vietējo kori.  

Tuvojoties novadnieka 115.dzimšanas dienas atcerei, 1999.gada 27. februārī pēc Ļaudonas pagasta priekšsēdētājas Dzintaras Birnes iniciatīvas Ļaudonā no jauna tika nodibināts jauktais koris. Tā diriģente bija Varakļānu mūzikas un mākslas skolas direktore Valda Jermanova. Sākumā koris bija skaitliski neliels – ap 18 dziedātāju. Pašu dziedātāju izdomāts, korim dots nosaukums „Lai top!”.  

Pirmā uzstāšanās notika 1999.gada 26. martā T.Reitera 115. dzimšanas dienas atceres pasākumā Ļaudonas vidusskolā. 2005.gada augustā korim mainījās diriģente. Ar kori sāka strādāt Madonas 1.vidusskolas un Madonas Ģimnāzijas mūzikas skolotāja Aina Miezīte. 

No 2009. - 2019. gadam kori diriģē talantīgā Anita Melnupa. Ar 2019.gada maiju kora diriģenta pienākumus pārņem Jānis Trūps.

Sasniegumi

XXIV Dziesmu svētku laikā Tautas tērpu skatē koris „Lai top!” izcīnījis speciālo balvu. 

Korim ir bijusi vienreizēja iespēja muzicēt kopā ar Maestro Raimondu Paulu un piedalīties Mārtiņa Brauna jubilejas koncertā “Darbi un nedarbi”. 

Dalība XXV un XXVI Dziesmu svētkos un Pasaules koru Olimpiādē un Latviešu Dziesmu svētkos Kanādā. Madonas dziesmu apriņķa repertuāru pārbaudes skatēs allaž tiek iegūts atzinīgs vērtējums.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums