PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Dzelzavas kultūras nama Amatierteātris

Dibināšanas gads:2019
Dalībnieku skaits:20
Kolektīva vadītājs:Kristīne Pujate, 29 102 332, kikaans@inbox.lv
Mēģinājuma vieta:Dzelzavas kultūras nams
Mēģinājuma laiks:Trešdienās 18.00 - 20.00

Amamtierteātris savu darbību ir atsācis 2019.gada janvārī, uz pirmo kopā sanākšanu aicināja visus, kuri jūt sevī spēlētprieka dzirksti. Atsaucība bija liela un darbu uzsāka trīspadsmit dalībnieki - no tiem tikai viens vīrietis. Tas mūs nenobiedēja un šobrīd ir pievienojušies jauni dalībnieki, nu jau ir pieci vīri un kopskaitā darbojas ap divdesmit lielisku aktieru un enerģisku cilvēku režisores Kristīnes Ozolas vadībā. 

Kolektīva mērķis ir ļaut darboties teātrī visiem, kuri jūt sevī šo vēlmi spēlēt, dot iespēju izdzīvot uz skatuves citu dzīvi, citu tēlu. Nodarbināti ir visi kolektīva dalībnieki, mēģinājumos ne tikai strādājam pie izrādēm, bet arī trenējam runas un kustības mākslu, kā arī izspēlējam teātra sporta vingrinājumus.

Piedāvājums

Labprāt dodamies ar savām izrādēm ciemos, lai sevi parādītu citiem, paši iepazītu jaunas vietas un cilvēkus, satiktu vecos draugus...  
Mūsu repertuārā ir A. Brigaderes “Čaukstenes”, ar kurām piedalījāmies amatierteātru skatē un priecīgi ieguvām 1.pakāpi, K. Štrāles-Dreikas "Atdodu par velti" un H. Paukšs “Skatītāji”. 

Pašlaik strādājām pie A. Ūdris “Rēgu rotaļas”, E. Vulfs “Kniebieni”.

Vēsture

Teātri Dzelzavas pagastā cilvēki ir mīlējuši spēlēt jau kopš senseniem laikiem. Ja arī kādu brīdi pagastā nav bijis amatierteātra, tas nenozīmē, ka nebija aktieru, ka nebija mazāku vai lielāku izrāžu uz svētku pasākumiem, par prieku sev un citiem.

 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums