PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Tautas nama "Kalnagravas" Vidējās paaudzes deju kolektīvs "Kalnagravas"

Dibināšanas gads:2015
Dalībnieku skaits:22
Kolektīva vadītājs:Jeļena Rudzīte, 25 995 073, schuka@inbox.lv
Mēģinājuma vieta:Tautas nams “Kalnagravas”
Mēģinājuma laiks:Pirmdienās, trešdienās 19.30 - 21.00

Kolektīvā dejo jauni, aktīvi, atraktīvi, radoši un deju mīloši jaunieši, kas nāk no Sarkaņu pagasta, Madonas, Dzelzavas un Lazdonas. Gandrīz visiem dalībniekiem ir pieredze citos deju kolektīvos un lielākā daļa dejo tautiskās dejas no bērnu dārza vecuma. 

Kopā tiek dejots, smiets, runāts, svinēts un vienkārši lieliski pavadīts laiks, kolektīvā, kurā ikviens tiek novērtēts un gaidīts. Savu nosaukumu un logo kolektīvs oficiāli izveidoja un pieņēma 2017.gada nogalē, kad arī nolēma palikt zem nosaukuma ”Kalnagravas”. 

Kolektīva moto ir “Kalna augšā!”, tādēļ kustība notiek vienmēr uz augšu - attīstās, pilnveidojas, draudzējas, mācās, smeļas iedvesmu, izmēģina un nebaidās. Pa vidu visam četru gadu laikā kolektīvā svinētas 4 kāzas un sagaidīti 5 mazie dejotāji.

Vēsture

Kolektīvs dibināts 2015. gada rudenī, kad bariņš jauniešu, uzrunājuši jaunu pasniedzēju, satikās ar vēlmi dejot. Pirmais koncerts notika 2016.gada 9.janvārī Sarkaņu pagasta tautas namā “Kalnagravas”. Kolektīvs sākotnēji tika domāts kā jauniešu deju kolektīvs tādēļ pirmo deju skati 2016.gadā veiksmīgi aizvadīja šajā kategorijā. Gada otrā pusē kolektīvam pievienojās vēl citi dalībnieki un tika nolemts, ka atbilstošāks ir vidējās paaudzes deju kolektīva statuss.

Sasniegumi

2017.gadā kolektīvs sasniedza labu vērtējumu deju kolektīvu skatē un ieguva 1.pakāpes diplomu. Pēc tam aktīvi un neatlaidīgi sāka gatavoties XXVI Dziesmu un XVI Deju svētkiem, kas nesa rezultātus, jo 2018.gada pavasara skatē tika iegūts viens no Augstākās pakāpes novērtējumiem valstī starp 142 vidējās paaudzes deju kolektīviem, kā rezultātā kolektīvs piedalījās Dziesmu un Deju svētkos „Latvijai-100”, kurā piedalījās deju lieluzvedumā “Māras zeme” un svētku noslēguma koncertā “Gaismas ceļā” Mežaparkā.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums