Madonas novadā viesojas franči no sadraudzības pilsētas Kulēnas

Laika posmā no 2016. gada 12.-19.jūlijam Madonas novada pašvaldība ciemos uzņēma ilggadējos draugus no sadraudzības pilsētas Kulēnas (Coulaines) Francijā. Viesu delegācijā bija 11 personas, tai skaitā jau pazīstami draugi, gan pirmo reizi Latvijā esoši francūži. Viesi tika izmitināti ģimenēs Madonas un Varakļānu novados, kuras nedēļas garumā kļuva par viesmīlīgām viesģimenēm. Vizītes programmu organizēja Madonas novada pašvaldība.

Vizītes iesākumā tika apmeklēta Madonas pilsēta un Sarkaņi, ciemojāmies: Madonas novada pašvaldībā, Madonas novada Dzimtsarakstu nodaļā, Tūrisma informācijas centrā un Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, bērnudārzā "Saulīte", Madonas muzeja etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu kolekcijas glabātuvē, Sarkaņu amatu skolā un uzņēmumā "Madonas karameles".


Programmas ietvaros ciemiņi pabija arī Rīgā, Krāslavā, Gulbenē un pie sadraudzības partneriem Lubānas novadā (Lubānas novada pašvaldībā, Tūrisma un kultūrvēstures mantojuma centrā, Jauniešu centrā, Lubānas ev.lut. draudzes baznīcā, Lubānas amatnieku centrā,  dabas takā "Aiviekstes ozoli", kokaudzētavā "Podiņi" un akmeņu parkā "Vaidavas").

‌Programmā bija iekļautas arī divas "ģimeņu dienas", kad viesģimenes individuāli vai apvienojoties vairākas kopā plānoja un organizēja savas dienas programmas.

Viesošanās noslēdzās ar kopīgu draudzības vakaru, kurā piedalījās viesi, viesģimenes,  Madonas un Lubānas novadu pašvaldību pārstāvji. Klātesošos ar uzrunām sveica Madonas novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs un izpilddirektors Āris Vilšķērsts. Savukārt franču delegācijas pārstāve Brigitte Houlbert nolasīja Kulēnas pilsētas mēra Kristofa Ruijona sagatavoto apsveikumu, kurā tika norādīts, ka jau iaizvadīti 25 Kulēnas un Madonas pašvaldību sadraudzības gadi.

Foto galerijā redzami attēli no apmeklējumiem Madonā, Sarkaņos un noslēguma vakara sporta bāzē “Smeceres sils”.

Autore: S.Soma, tel. 29130437.

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums